Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

ΣΗΜΑΔΙΑΚΗ ΗΜΕΡΑ. ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΙΑ. ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΚΗΔΕΥΤΗΚΕ Η 17η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΘΑΝΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΟΥΝ. ΑΣ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

     Την ώρα που ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί του υγειονομικού προσωπικού κηδέψαμε  την 17η συνάδελφο  από κορωνοϊό, θύμα του υγειονομικού πολέμου.
    Νοσηλεύτρια 57 ετών του νοσοκομείου Κιλκίς μητέρα ενός παιδιού. Νοσηλεύτηκε από 3/12 έως 11/12 στη κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου  Κιλκίς και  για πολλές βάρδιες ήταν το τμήμα  που εργαζόταν. Ήταν μεταξύ των 100 και πλέον συναδέλφων που νόσησαν από κορωνοϊό στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.  Τι άλλη απόδειξη των ευθυνών της πολιτείας; 
    Από 11/12 νοσηλεύονταν διασωληνωμένη  σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ μέχρι χθες που κατέληξε. Συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους συναδέλφους.  Η 17η οικογένεια σε απόγνωση. Είναι θύματα του υγειονομικού πολέμου χωρίς έμπρακτη αναγνώριση από την πολιτεία. Δεν ζητάμε να στηθούν ανδριάντες των πεσόντων συναδέλφων στις πλατείες... Να χαρακτηρισθούν ως εργατικό ατύχημα  ζητάμε. .      Να αποκατασταθούν  οι οικογένειες. Αλλοι 13 συνάδελφοι είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ και δίνουν τη  μάχη για τη ζωή. Ούτε συλλυπητήρια  για τα θύματα,  ούτε περαστικά  για τους τραυματίες πολέμου  ακούσαμε  επίσημα από τη πολιτεία.  Προωθούν την αντίληψη της ατομικής ευθύνης.
     Φταίνε οι εργαζόμενοι για τις τρύπες της ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού. Το 40% του υγειονομικού προσωπικού δήλωσε συμμετοχή στον εμβολιασμό ενάντια στον κορωνοϊό. Δεν χρειάζεται κάποιοι να κουνάνε το δάκτυλο στο υπόλοιπο 60% των  επιφυλακτικών  συναδέλφων. 
Πειθώ  με ενημέρωση χρειάζεται.
    Οι θάνατοι των συναδέλφων δεν είναι ατομική ευθύνη. Όποιος τολμάει να μιλήσει σε τοπικό επίπεδο για λάθη και παραλείψεις των διοικούντων  στη διαχείριση της πανδημίας στα νοσοκομεία τιμωρείται.  Και ας θρηνούμε τόσα θύματα. Οι 17 συνάδελφοι που χάθηκαν και οι 13 που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι  δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν.
      Η Ευαγγελία 37 ετών, η Νικολέτα 46 ετών, η Δήμητρα  47 ετών, η Ελένη 50 ετών, η Μυρσίνη 51 ετών, η Άννα 52 ετών, ο Μιχάλης 53 ετών, ο Ιωάννης 53 ετών,  η Μαρία 53 ετών, η Ελευθερία 54 ετών, ο Νικόλαος 55 ετών, η Αναστασία 55 ετών,  η Ζωή 57 ετών, η Σοφία  58 ετών, ο Κωνσταντίνος 59 ετών, ο Γιώργος 60 ετών  η Ευθυμία 62 ετών όλοι θύματα του υγειονομικού πολέμου, πραγματικοί μαχητές της πρώτης γραμμής   μας συμβουλεύουν να εμβολιαστούμε για τον κορωνοϊό.
    Ότι δεν πρόλαβαν οι ίδιοι μην το χάσουμε εμείς με ιστορίες συνωμοσίας. Ας μην θρηνήσουμε  και άλλους νεκρούς συναδέλφους. Φτάνει το κακό έως εδώ.
   Για άλλη μια φορά βροντοφωνάζουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να μας θεωρήσουν  αναλώσιμους. Δεν θα αφήσουμε να ξεχασθούν οι πεσόντες συνάδελφοι.  
                  Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: