Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΙΟ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΣΤΟ ΑΧΕΠΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΑΣΑΝΣΕΡ. Ή ΣΤΟ ΝΟΣΟΚ ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ.

      Με 60 εως 100 θανάτους την ημέρα από κορωνοϊό δεν μπορεί κανείς να υπερηφανεύεται ότι τα κάνουμε καλά  στη διαχείριση της πανδημίας. Ασφαλώς και θα μπορούσαν να σωθούν πολλοί ασθενείς εάν το σύστημα ήταν καλύτερα οργανωμένο, υπήρχε χρόνος,   σε επίπεδο πρόληψης με μαζικά δωρεάν τεστ, καθώς επίσης και σε επίπεδο νοσοκομειακής περίθαλψης με ασφαλείς κλινικές  και επαρκείς  κλίνες ΜΕΘ κατάλληλα στελεχωμένες και εξοπλισμένες.
     Οι γιορτές θα βρουν το υγειονομικό προσωπικό στη πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου. Κουρασμένο, εξουθενωμένο, αγανακτισμένο από τις ανεκπλήρωτες  υποσχέσεις της πολιτείας  που εάν υλοποιούνταν θα   ήταν  η έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών μας.
     Βλέπουμε να γίνονται   αδικίες.  Μοιράζονται επιδόματα από εδώ και από εκεί για πράγματα που συμβαίνουν πρωτίστως  σε εμάς  και φουντώνει η αγανάκτηση.
      Με τι κουράγιο να πολεμάς νυχθημερόν όταν δεν προωθείται η ένταξη στα ΒΑΕ, η μονιμοποίηση  των συμβασιούχων, το δώρο _ άδωρο των Χριστουγέννων.
    Με τι ηθικό να διακινδυνεύεις  τη ζωή σου κάθε στιγμή όταν γνωρίζεις ότι εάν σου συμβεί κάτι  κακό η οικογένειά σου δεν προστατεύεται από τη πολιτεία.
       Ελπίζουμε και παλεύουμε να μη ζαναζήσουμε τέτοιες  εικόνες μαζικών  θανάτων στα νοσοκομεία  και   ταλαιπωρίας για τους ασθενείς σαν και αυτή που σας κοινοποιώ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Οι   ασθενείς με κορωνοϊό μεταφέρονται μέσα στη βροχή, το κρύο  από τα ΤΕΠ  προς τις  κλινικές  για εισαγωγή  επειδή είναι πολύ καιρό χαλασμένα τα ασανσέρ. Το ίδιο συμβαίνει  και στο νοσοκομείο  Αγιος Παύλος όταν πάνε οι ασθενείς με κορωνοϊό για εργαστηριακές εξετάσεις.   Οι τραυματιοφορείς κάνουν ολόκληρη υπαίθρια   βόλτα  μεταφέροντας τους  πάνω από 150 μετρα εκτεθειμένοι στα καιρικά φαινόμενα. 
                       Χρόνια πολλά. Υγεία.
      Κλείνουμε  τις πόρτες  των σπιτιών  μας και δεν κουβαλάμε μέσα  τον ιό που σκοτώνει και νέους ανθρώπους.   
   Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: