Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΔΗΝ: ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΝΟΣΗΣΑΝ. .... ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ. .....ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΘ .... ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ;..... ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ή ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ εν μέσω πανδημίας.

     ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΝΟΣΗΣΑΝ. Πάνω από 5000 υγειονομικοί νόσησαν το τελευταίο τρίμηνο από κορωνοϊό. Σε όλους αυτούς τους συναδέλφους δεν γίνεται εμβολιασμός γιατί υποτίθεται έχουν αντισώματα. Τους λένε σε δεύτερη φάση θα αποφασίσουμε. 

      Όμως πολλοί συνάδελφοι νόσησαν και ξανανόσησαν σε διάστημα ενός μήνα. Άλλοι  έλεγξαν τα αντισώματα  που είχαν νοσήσσει   βαριά  και  είναι κάτω του 50% ή δεν έχουν  καθόλου.
Θα πρέπει να γίνει έλεγχος αντισωμάτων στους συναδέλφους που νόσσησαν. Εάν δεν καλύπτονται  να εμβολιαστούν μαζί με τους άλλους συναδέλφους.. Ο έλεγχος να επαναλαμβάνεται τακτικά σε όσους τώρα διαθέτουν αντισώματα προκειμένου όποτε χρειασθεί να εμβολιαστούν. 
Πάλι κολάμε στον προληπτικό εργαστηριακό  έλεγχο του υγειονομικού προσωπικού που δεν γίνεται.
ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
     Τα περιστατικά κορωνοϊού που προσέρχονται  στα νοσοκομεία λιγοστεύουν, αλλά πρέπει να το κρατήσουμε. Δεν αντέχει το σύστημα να διαχειριστεί ένα τρίτο κύμα,  στη κατάσταση που βρίσκεται με παράλληλη έξαρση της εποχικής γρίπης.. Σε σχέση με πέρυσι  υπάρχει υποχώρηση της γρίπης  λόγω  εφαρμογής  μέτρων ατομικής προστασίας και  του μαζικού εμβολιασμού, αλλά  η γρίπη όμως δεν θα εξαλειφθεί.  Ήδη προσέρχονται περιστατικά  στα νοσοκομεία χωρίς να καταγράφονται με τέστ.
Το προσωπικό είναι εξαντλημένο.
ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.
     Χθες στη Θεσσαλονίκη εφημέρευε το Ιπποκράτειο. Εισήχθησαν 20 θετικά  περιστατικά κορωνοϊού και επίσης  15 ύποπτα  κρούσματα κορωνοϊού.  Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται  17 διασωληνωμένοι  ασθενείς στις 24 κλίνες. Οι κανονικές κλίνες ΜΕΘ όμως  είναι 10 και οι υπόλοιπες αυτοσχέδειες σε χειρουργικές αίθουσες. Νοσηλεύονται 100 ασθενείς με κορωνοϊό από 300 που ήταν το ανώτερο.
Στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΛΑΡΙΣΣΑΣ
Στις εφημερίες εισάγονται  περί τα 4 περιστατικά κορωνοϊού. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι 
45 από 130 που ήταν το  ανώτερο και στις ΜΕΘ  νοσηλεύονται 8 διασωληνωμένοι στις 14 κλίνες.
ΣΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ χθές στην εφημερία εισήχθη ένα περιστατικό κορωνοϊού. Νοσηλεύονται 24 ασθενείς στις κλινικές και 7 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ στις 11 κλίνες.
   Την μεγαλύτερη πίεση στην Αττική τη δέχεται το ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. 
Οι ασθενείς της περιοχής με ύποπτα συμπτώματα περιμένουν στο  σπίτι  την ημέρα εφημερίας του Θριασίου για να πάνε στο Νοσοκομείο. Στη τελευταία εφημερία εισήχθησαν 14 θετικοί ασθενείς με κορωνοϊό και επίσης 10 ύποπτα κρούσματα. Μάλιστα πολλοί εμφανίζουν βαριά συμπτώματα. Οι ΜΕΘ 12 κλινών πάντα γεμάτες.
ΜΕΘ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.
     Στη ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ και ΘΕΣΣΑΛΙΑ οι  κλίνες   ΜΕΘ που είναι άδειες  είναι από αυτοσχέδιες ΜΕΘ που δεν παρέχουν το επίπεδο νοσηλείας κανονικών ΜΕΘ. Επίσης  οι αυτοσχέδειες ΜΕΘ θα  πρέπει να επανέλθουν στη κανονική τους  λειτουργία στο σκοπό που φτιάχτηκαν. Να  ξεκινήσουν για παράδειγμα  τα χειρουργεία γιατί οι χειρουργικές αίθουσες, καρδιοχειρουργικές μονάδες έχουν  μετατραπεί  σε ΜΕΘ.  Εξ αιτίας αυτού  αυξάνεται η νοσηρότητα από άλλες ασθένειες. Πλουτίζει ο ιδιωτικός τομέας.
     ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΘ ΑΤΤΙΚΗ.
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ:. 14 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 14 ΚΛΙΝΕΣ.
ΣΩΤΗΡΙΑ: 53 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 84 ΚΛΙΝΕΣ.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ:  24 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 44 ΚΛΙΝΕΣ.
ΝΙΜΙΤΣ: 4 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 4 ΚΛΙΝΕΣ.
ΕΛΠΙΣ: 6 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 6 ΚΛΙΝΕΣ.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 7 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 11 ΚΛΙΝΕΣ.
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 11 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 12 ΚΛΙΝΕΣ.
ΑΤΤΙΚΟ: 18 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 23 ΚΛΙΝΕΣ.
ΘΡΙΑΣΙΟ: 12 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 12 ΚΛΙΝΕΣ.  
ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ή ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ;
       Τι έκανε ο Διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας  Πατρών. Πήρε μία νοσηλεύτρια μέλος της επιτροπής νοσοκομειακών  λοιμώξεων  που όλοι γνωρίζουν πόσο απαραίτητη είναι τώρα στις λοιμώξεις λόγω κορωνοϊού και εμβολιασμών και τη μετακίνησε στη σχολή!!!!!!!! Η σχολή τώρα είναι κλειστή λόγω Χριστουγέννων. Πήγε σπίτι της να κάθεται. Τα συγχαρητήρια στον Διοικητή του νοσοκομείου που δεν περίμενε έστω να ανοίξει η σχολή για να μην βγάζει μάτια η μετακίνηση. Μπράβο του για την πρωτοτυπία
                                                        Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: