Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Διακήρυξη του Σωματείου μας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Διακήρυξη για την Εργατική Πρωτομαγιά του 2023

1η ΜΑΗ 2023 ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Συναδέλφισσες/οι

Συμπληρώνονται φέτος 137 χρόνια από την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886. Οι εργαζόμενοι με το αίμα τους διεκδίκησαν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, καλύτερες αμοιβές, και  δικαιώματα.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν χαρίστηκε!Ούτε το οκτάωρο, ούτε οι άδειες, ούτε η Κυριακή αργία, ούτε οι ΣΣΕ, ούτε η κοινωνική ασφάλιση, ούτε η δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία.

Σήμερα οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολιτικές που γυρίζουν το ρολόι του χρόνου πολύ πίσω και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα ισοπεδώνονται με τη νομοθέτηση αντεργατικών  διατάξεων όπως αυτές του Ν.4808/21 που καταργεί το 8ωρο, καθώς και το δικαίωμά μας στην απεργία.

Το κοινωνικό κράτος διαλύεται με αποτέλεσμα η Υγεία, η Παιδεία και η Κοινωνική Ασφάλιση από αγαθά να γίνονται εμπορευμάτα και όλοι να βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη, ειδικά σε μια εποχή που το βιοτικό επίπεδο κατακρημνίζεται βίαια.

Το περασμένο χρονικό διάστημα με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών  χιλάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν  ενάντια στις πολιτικές που ασκούνται.

Σήμερα παρά ποτέ είναι υποχρέωση όλων μας να σταθούμε με την σωστή πλευρά της Ιστορίας, γνωρίζοντας, ότι μόνο με τον αγώνα μας οι εργαζόμενοι μπορούμε να αποτρέψουμε το δύσκολο παρόν και το θλιβερό μέλλον που μας επιφυλάσσουν.

Ο εφετινός εορτασμός συμπίπτει ουσιαστικά με το τέλος της πανδημίας και βρίσκει το ΕΣΥ και εμάς τους Υγειονομικούς  χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από την πλευρά της πολιτείας.

 

ΣΤΑΘΕΡΑ & ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

· Επαναφορά του ογκολογικού παίδων στο Δημόσιο.

· Προσλήψεις Μόνιμου προσωπικού.

· Μονιμοποίηση όλων των  συμβασιούχων.

· Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία.

·  Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

· Αυξήσεις στους μισθούς μας ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού.

· Επαναφορά 13ου - 14ου  μισθού.

· Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

· Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας.

· Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη (Ν.4808/21).


Το Δ.Σ. του Σωματείου μας,

καλεί όλους τους Συναδέλφους στη συγκέντρωση τη Δευτέρα,

1η του Μάη 2023 & ώρα 10:30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: