Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Η Παράσταση Διαμαρτυρίας και η συνάντηση του Σωματείου μας με τον Υπουργό Υγείας

Στην ξαφνική επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Χρυσοχοϊδη στο Νοσοκομείο μας το Σωματείο μας και οι εργαζόμενοι, έδειξαν τα απαιτούμενα αντανακλαστικά  και "υποδέχτηκαν" τον Υπουργό απαιτώντας Συνάντηση μαζί του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που έχουν ως συνέπεια την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Το Σωματείο μας στη Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας επικεντρώθηκε  σε τρία σημαντικά ζητήματα:

  • Στην αναγκαία και απαραίτητη κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου.
  • Στην αντιμετώπιση της Υποστελέχωσης.
  • Το εργασιακό μέλλον όλων των  Συμβασιούχων.
Για το πρώτο ζήτημα τονίσαμε για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα της περαιτέρω κτιριακής αναβάθμισης έτσι ώστε το Νοσοκομείο μας να καταστεί ένας εκ των δύο πυλώνων της περιοχής μας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ν.Δ Ελλάδος.

Για την Υποστελέχωση φέραμε στον Υπουργό  χαρακτηριστικά παραδείγματα που καταμαρτυρούν με τον καλύτερο τρόπο την τεράστια έλλειψη προσωπικού όπως την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ   συστέγαση της Μονάδας Λοιμώξεων  με την Πλαστική χειρουργική, την κάλυψη βαρδιών με  2 Νοσηλευτές σε Κλινικές με 35 ασθενείς την κάλυψη   βάρδιας με 1 Νοσηλευτή σε Κλινικές με 15 και πλέον ασθενείς. Θέλαμε  με αυτό τον τρόπο να αποφύγουμε τον άχαρο ρόλο των αριθμών , γιατί μπροστά και πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν ασθενείς και εργαζόμενοι.
Αναδείξαμε με τον καλύτερο τρόπο ότι αυτές οι προκηρύξεις που αναμένονται θα είναι μια ανακύκλωση του υπάρχοντος προσωπικού, του επικουρικού σε μόνιμο. Νέοι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία δεν θα έρθουν και με τις συνταξιοδοτήσεις που αναμένονται και θα είναι αρκετές  , στο αμέσως επόμενο διάστημα θα είμαστε ακόμη λιγότεροι εργαζόμενοι.

Σε ερώτημα του Υπουργού προς το Σωματείο το τι θέλουμε άμεσα να πραγματοποιηθεί η απάντησή μας ήταν: Πρόσληψη 15 θέσεων Επικουρικού Νοσηλευτικού Προσωπικού για να μπορούμε να λειτουργήσουμε με  ασφάλεια για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.

Για του Συμβασιούχους τονίσαμε για μια ακόμη φορά ότι δεν περισσεύει κανείς και επιβάλλεται η μονιμοποίησή τους, για να πάψουν να είναι υπό καθεστώς ομηρίας.

Οι απαντήσεις που λάβαμε από τον Υπουργό ήταν οι εξής:
  • Για την κτιριακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου δεν έδωσε καμία απάντηση και απ' ότι φαίνεται παραπέμπεται στις καλένδες.
  • Για  την Υποστελέχωση  ανέφερε ότι τους πρώτους μήνες του νέου έτους αναμένουμε προκηρύξεις για Νοσηλευτικό προσωπικό  και λοιπό προσωπικό. Να τονίσουμε για μια ακόμη φορά ότι αυτές οι θέσεις δεν θα είναι νέοι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία.
  • Τα ΘΕΤΙΚΑ ΝΕΑ αφορούν τους ΣΥΜΒΑΣΙΟΎΧΟΥΣ και συγκεκριμένα, όσον αφορά τους Συναδέλφους με ΣΟΧ, ο Υπουργός ανέφερε κατηγορηματικά ότι  ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ και από το νέο έτος οι Συμβάσεις αυτές θα συνεχιστούν  αναζητώντας  το νομοθετικό πλαίσιο, συνέχισής τους. Για τους  Συναδέλφους του προγράμματος των 4.000 μέσω ΟΑΕΔ  ανέφερε ότι μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε ρύθμιση  που η συμβάσεις αυτές θα μετατραπούν  σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. Για τους Συναδέλφους Επικουρικούς προς αντικατάσταση των  ανεμβολίαστων ανέφερε ότι θα υπάρξει ρύθμιση έτσι ώστε και αυτοί να ενταχθούν στο Επικουρικό Προσωπικό. Για το Επικουρικό Προσωπικό ανέφερε ότι θα παρατείνονται οι συμβάσεις τους και μέσω προκηρύξεων σταδιακά θα μονιμοποιούνται. Για τους Συναδέλφους  του προγράμματος  55-67 μέσω ΟΑΕΔ δεν ανέφερε κάτι.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την παράσταση διαμαρτυρίας και την συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας















Δεν υπάρχουν σχόλια: