Τρίτη 17 Μαΐου 2011

16/5/11: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ.

          Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας από Σωματεία Μέλη της ΠΟΕΔΗΝ στο ΥΥΚΑ για την καταβολή δεδουλευμένων, νυχτερινών, αργιών, Κυριακών και εξαιρεσίμων του Α’ εξαμήνου του 2011 (Δεκέμβριος 2010 έως Μάιο 2011).
      Η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου απέβη άκαρπη. Οι διαβεβαιώσεις για πολλοστή φορά πως θα πληρωθούμε τα δεδουλευμένα στις 18 Μαΐου κρίνονται ανακριβείς.
       Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ που συνεδρίασε αμέσως μετά εισηγείται στο αυριανό Γενικό Συμβούλιο κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τα εκκρεμή αιτήματα στο χώρο της υγείας – πρόνοιας.
Α) Εάν οι εργαζόμενοι δεν πληρωθούν στις 18 Μαΐου τουλάχιστον το Α’ τρίμηνο καλούμε τα Σωματεία να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.   
Β) Απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης που έχει στόχο τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, με περικοπή κοινωνικών δαπανών, συγχωνεύσεις Νοσοκομείων και Διοικήσεων, βίαιες μετακινήσεις προσωπικού, για κάλυψη των κενών που προκύπτουν από τις συνταξιοδοτήσεις. Για την αύξηση των ωρών εργασίας κατά 2.5 ώρες εβδομαδιαία και κατά 10 ώρες στις βρεφονηπιοκόμους.  Για τις νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και τους μισθούς μέσω του Νέου Ενιαίου Μισθολογίου στο αυριανό Γενικό Συμβούλιο, θα ψηφιστεί πρόγραμμα κινητοποιήσεων.
Η ΠΟΕΔΗΝ επεκτείνει την απόφαση της ΑΔΕΔΥ και αποφασίζει 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.30 έως της λήξεως του ωραρίου την ΤΕΤΑΡΤΗ 18/5/2011  ημέρα που το Σ/Ν συζητείται στη ΒΟΥΛΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: