Τρίτη 17 Μαΐου 2011

18/5/11: 3ωρη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ απο ΠΟΕΔΗΝ.

           Με πρόσχημα το χρέος και την κρίση – για την οποία δεν έχουμε καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι – για την «καλύτερη» εξυπηρέτηση του πολίτη, ψηφίζεται στη ΒΟΥΛΗ το Σ/Ν για την «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» που αυξάνει τις ώρες εργασίας στο Δημόσιο από 37 ½ σε 40 εβδομαδιαίως.
·         Η αύξηση των ωρών εργασίας πέρα από την κατάργηση ενός δικαιώματος που έχει κατακτηθεί με αγώνες, έχει αρνητικές επιπτώσεις στον ατομικό και οικογενειακό προγραμματισμό, στον ελεύθερο χρόνο και στην ίδια την ζωή των εργαζόμενων.
·         Η αύξηση των ωρών εργασίας οδηγεί σε νέες οριζόντιες περικοπές των εισοδημάτων των εργαζομένων από 6 έως 20%
·     Ιδιαίτερα επιδεινώνεται η θέση για τους υγειονομικούς που απασχολούνται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες (Νοσηλευτικό, Πληρώματα Ασθενοφόρων, Παραϊατρικό κλπ) και δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ αφού με την συγκεκριμένη ρύθμιση καταργούνται συλλήβδην και ισοπεδωτικά οι ρυθμίσεις για λιγότερη έκθεση σε επιβλαβείς συνθήκες και παράγοντες για την ίδια την υγεία τους.
·         Η ΠΟΕΔΗΝ επεκτείνει την απόφαση της ΑΔΕΔΥ και αποφασίζει 3ωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.30 έως της λήξεως του ωραρίου την ΤΕΤΑΡΤΗ 18/5/2011  ημέρα που το Σ/Ν συζητείται στη ΒΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: