Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 6ης/19.5.2011 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

          Την ΠΕΜΠΤΗ 19/5/2011, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, με τα παρακάτω θέματα:
Ι. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ.
ΙΙ. ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ.
ΙΙΙ. ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.
      Σ΄ αυτήν την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζε μόνον ή ΝΙΑΧΟΥ, μετά από σχετική εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας και βεβαίως σχετικής διαλογικής συζήτησης, είχαμε:
Ι. Οσον αφορά το Ι ΘΕΜΑ: Κατ΄ αρχήν ΕΜΜΈΙΝΑΜΕ στην θέση μας, πώς καμία Νοσοκομειακή μονάδα δεν θα πρέπει να κλείσει και πώς αν κάποια, αποδεδειγμένα δεν επιτελεί τον σκοπό για τον οποίο υφίσταται, τότε να διατηρηθεί αλλάζοντας χαρακτήρα, με σεβασμό στις Εργασιακές Σχέσεις των Εργαζόμενων.
          Επιβεβαιώσαμε ακόμη μια φορά τις παλαιότερες αποφάσεις μας, σε ότι έχει να κάνει με την αναγκαιότητα περαιτέρω ανάπτυξης του Αγ. Ανδρέα. Ανάπτυξη με σύσταση και λειτουργία Ν/Χ κλινικής – Νευρολογικής - Β΄ Παθολογικής κλπ δραστηριοτήτων πού θα του δίνουν την δυνατότητα ανάπτυξης του ως ισότιμου πόλου με το ΠΠΝΡΙΟΥ.
          Επιμένουμε στην Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στήριξη- Ανάπτυξη και Αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας. Αμεσα λειτουργία Κ.Υ Αστικού τύπου υπό την δικαιοδοσία του Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ.
          Σε ότι αφορά τα σενάρια και τις επιδιώξεις των συγχωνεύσεων, όχι μόνον δεν τα υιοθετούμε απεναντίας πιστεύουμε ότι έρχονται όχι για νοικοκύρεμα αλλά για να μειώσουν τις άκρως απαραίτητες κρατικές δραστηριότητες στο χώρο της υγείας και να θέσουν σε ομηρεία τούς εργαζόμενους, που τούς θέλουν μετακινούμενους προς κάλυψη των όποιων αναγκών θα προκύπτουν στο σύστημα, από τις μεγάλες ελλείψεις πού έχει και πού θα είναι εντονότατες στο μέλλον, λόγω και των ελάχιστων έως μηδενικών προσλήψεων. Μεθοδεύσεις στις οποίες θα σταθούμε εμπόδιο και θα αντιπαλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Εκτιμούμε όμως πώς εάν και εφ΄ όσον αυτές προχωρήσουν:
-Το ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ θα πρέπει να γίνει ένα αμιγώς ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, όπου θα πρέπει να μεταφερθεί σ΄ αυτό και ή αντίστοιχη Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του ΠΠΝΡΙΟΥ.
- Σε ότι αφορά τον ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ, επιδίωξή μας είναι ότι θα πρέπει να συνυπάρξει ως επικεφαλής με τα υπόλοιπα Νοσοκομεία του Νομού μας, πλην ΠΠΝΡΙΟΥ, έτσι ώστε να αναπτυχθεί ως ένας από τούς δύο πόλους που θα πρέπει να υπάρξουν οπωσδήποτε στην περιοχή μας.
ΙΙ. Οσον αφορά το ΙΙ ΘΕΜΑ: Μετά και από σχετικές διευκρινήσεις του Αντιπροέδρου του Σωματείου μας και εργαζόμενου στη Μισθοδοσία Γιαννόπουλου Σπύρου, αποφασίσαμε, εάν και εφ΄ όσον μέσα στην επόμενη εβδομάδα δεν δρομολογηθούν εξελίξεις, πληρωμή των δεδουλευμένων μας, να εισηγηθούμε ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ με τα υπόλοιπα Σωματεία των Νοσοκομείων της περιοχής μας, στη ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ πού θα έχουμε μετά από σχετική δική μας πρωτοβουλία, την ΔΕΥΤΕΡΑ 23/5/2011.
ΙΙΙ. Οσον αφορά το ΙΙΙ ΘΕΜΑ: Αποφασίσαμε να παρέμβουμε και για τα παρακάτω ζητήματα:
     - Κατ΄ αρχήν ζητώντας ΑΜΕΣΑ τον διορισμό ΔΙΟΙΚΗΤΉ
       στο ήδη ακέφαλο πλέον Νοσοκομείο.
     - Αμεσα στελέχωση όλων των υπηρεσιών μας από
       Διευθυντές  και Προϊσταμένους, πού παραμένουν
       για αρκετό διάστημα  ακέφαλες.
    - Αμεσα αντιμετώπιση των ελλείψεων σε υλικά, πρόβλημα
        πού καθημερινά ταλαιπωρεί Ασθενείς,  Συνοδούς,
        Εργαζόμενους και Ιατρούς.
    -  Αμεσα οργάνωση και σωστή λειτουργία των  υπηρεσιών
        μας, πρόβλημα για το οποίο αποφασίσαμε να
        καλέσουμε σε συνάντηση όλους τούς Προϊσταμένους
        του Νοσοκομείου μας.
    -  Εμμονή στη πάγια θέση μας για κάλυψη των αναγκών
       μας μέσα από προσλήψεις μόνιμου και μόνον μόνιμου
        Προσωπικού, ακόμη και στα τμήματα πού
        καλύπτονται από τα πολυδάπανα και
        αναποτελεσματικά ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΝΕΡΓΕΊΑ.
        Οι ιδιωτικές δραστηριότητες θα πρέπει να πάρουν
        επιτέλους τέλος από τα Δημόσια Νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: