Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΠΑΤΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ.

OMIΛΙΑ  ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ, ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, Την  1η ΜΑΗ 2011, μπροστά στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.           
 Συναδέλφισες και Συνάδελφοι Eργαζόμενοι
          Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ με αφορμή τον Εορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, την 1η ΜΑΗ του 2011, ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ θερμό Αγωνιστικό Χαιρετισμό σ΄ όλους τους Εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους, τους Άνεργους, τους Νέους και τις Νέες της περιοχής μας.
         
          Η 1η ΜΑΗ, ή ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, είναι μέρα AΠΕΡΓΙΑΣ, είναι μέρα ΜΝΗΜΗΣ και ΤΙΜΗΣ για τους Αγώνες και τους απανταχού νεκρούς Αγωνιστές της Εργατικής Τάξης. Η 1 Μαη είναι Εργατική Γιορτή Εξέγερσης, όπως καθιερώθηκε την 20 Ιουλίου 1889 στο Ιδρυτικό Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Παρίσι.
     Σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι απέναντι σε όλους αυτούς, πού πάλεψαν, πού αγωνίστηκαν, πού θυσιάστηκαν στο βωμό του αγώνα, για τις τόσες κατακτήσεις της εργατικής τάξης. Κατακτήσεις που μας παρέδωσαν και πού στο όνομα της κρίσης, δυστυχώς έχουν μπει στο στόχαστρο της Ε.Ε, του ΔΝΤ και κατ΄ επέκταση της κυβέρνησης και δυστυχώς καταργούνται.
        Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και ΑΓΩΝΑ, διεκδίκησης νέων κατακτήσεων. Δυστυχώς όμως ή 1η Μάη του 2011, η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, μας βρίσκει σε κινητοποιήσεις, δυστυχώς όχι για νέες κατακτήσεις, αλλά για να περισώσουμε κατακτήσεις.
          Οι Ιστορικοί αγώνες, πριν την 1η Μάη του 1886, αλλά και μετά, με χιλιάδες νεκρούς της Εργατικής Τάξης, διαμόρφωσαν κατακτήσεις πού σήμερα κατεδαφίζονται, δικαιώματα στην Εργασία, την Ασφάλιση, την Υγεία, την Παιδεία, τις Εργασιακές Σχέσεις κλπ σήμερα ανατρέπονται. 
          Οι απώλειες δικαιωμάτων, εισοδήματος, εγγυήσεων και προοπτικής στην καθημερινότητα της ζωής της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού, των μισθωτών και συνταξιούχων, των ανέργων και των νέων, υπέρ του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, των λίγων και προνομιούχων, δεν έχει μεταπολιτευτικό προηγούμενο.
         Η Πρωτομαγιά του 2011, - ένα χρόνο μετά την προσφυγή της Κυβέρνησης στο ΔΝΤ και την εγκατάσταση στη χώρα μας ενός μηχανισμού επιβολής αντιλαϊκών, αντικοινωνικών πολιτικών με την ευθύνη της Κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, βρίσκει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με τη μαζική ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την αποδιάρθρωση του κοινωνικο-οικονομικού ιστού και τη διάλυση κάθε μορφής κοινωνικής ασφάλισης, πρόνοιας και κοινωνικού κράτους.
          Η κατάθεση της ρύθμισης για την αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο από τις 37,5 στις 40 ώρες, εκτός από τις νέες δυσμενείς επιπτώσεις στο εργασιακό, οικογενειακό, κοινωνικό περιβάλλον των εργαζομένων στο Δημόσιο και των οικογενειών τους και τη νέα μείωση εισοδήματος, διευρύνει με νέους, ακραίους τρόπους, την κυβερνητική επίθεση στα πλαίσια του «ενδιάμεσου σχεδίου δημοσιονομικής προσαρμογής 2012 – 2015», για την ανατροπή όσων κατακτήσεων και δικαιωμάτων έχουν απομείνει.
           Την ώρα που η ανεργία αυξάνει με ταχύτητα προς το 20%, την ώρα που οι ίδιες οι μελέτες της Κυβέρνησης διαπιστώνουν ότι το «μισθολογικό κόστος» και ο όγκος απασχόλησης στο Δημόσιο είναι στα χαμηλότερα επίπεδα των χωρών του ΟΟΣΑ, η μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο μέσα και από την αύξηση των ωρών εργασίας, προσλαμβάνει χαρακτηριστικά ευρύτερων αρνητικών επιπτώσεων και εξελίξεων για το μέλλον των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
          Ο μύθος για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, που για μια ακόμη φορά χρησιμοποιείται από την Κυβέρνηση, δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει κανέναν. Πολύ περισσότερο όταν με τον περιορισμό των δαπανών για τη λειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών, με τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις υπηρεσιών υγείας και παιδείας και με τις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά υποβαθμίζονται με δραματικές επιπτώσεις σε βάρος του πολίτη.
          Συνεχίζεται και εντείνεται η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και της στρατηγικής σημασίας δημοσίων επιχειρήσεων στην ενέργεια, τις επικοινωνίες, τις μεταφορές, το νερό δηλαδή τα εναπομείναντα δημόσια κεφάλαια για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την προστασία της κοινωνικής συνοχής.
          Οι νέες θυσίες στο βωμό των αγορών, των κερδών, των τραπεζιτών, των κερδοσκόπων και της ασυδοσίας είναι στην ημερήσια διάταξη των κυβερνητικών μέτρων, των δελτίων ειδήσεων. Το νέο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής 2012 – 2015 που με το «καλημέρα» περικόπτει τα κοινωνικά δικαιώματα, αυξάνει την έμμεση φορολογία, το ΦΠΑ, υπόσχεται νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πριν ακόμη κατατεθεί και ψηφιστεί.
 Γι΄ αυτό έρχεται και το νέο μισθολόγιο από το οποίο προσδοκούν, τα επόμενα τρία χρόνια να εξοικονομίσουν 4,5 δις Ευρώ. Χάριν αυτών των μέτρων ήλθε ό ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ στα Σχολεία, σκυτάλη πού παίρνει η Υγεία, από την οποία θα περικόψουν δυστυχώς ακόμη 3 δις, την στιγμή πού οι Εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι τις Αργίες και τα Νυκτερινά επί 6 ολόκληρους μήνες.
       Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει άμεσα τις αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες επιλογές, μέτρα που αντί να οδηγούν στην έξοδο από την κρίση, βυθίζουν στην ύφεση την οικονομία και την κοινωνία στην χρεοκοπία, σε μια στιγμή που αποδεικνύεται ότι ο δωδεκάμηνος μνημονιακός χρόνος δεν επιβεβαιώνει ως αποτέλεσμα τους διακηρυγμένους στόχους.           
   Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ στους ΠΟΛΛΟΥΣ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 11ης ΜΑΗ. ΜΑΖΙΚΑ, ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΤΗΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Η εργατική δύναμη έχει αποδείξει πολλές φορές ότι μέσω της αντίδρασής της, και της αντίστασή της μπορεί να τρομάζει και τους πιο άφοβους.

                 ΖΗΤΩ

Η  ΕΡΓΑΤΙΚΗ    ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

     Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

                Η ΕΝΟΤΗΤΑ

                       ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.







            
 ΠΑΤΡΑ 1η ΜΑΗ 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: