Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Aπάντηση στούς Καθηγητές του ΠΠΝΡΙΟΥ πού επέμεναν για τις Μετακινήσεις Προσωπικού.

         Αναλύοντας την επιστολή αλλά και τις παρεμβάσεις του Χειρουργικού Τομέα του ΠΠΝΡΙΟΥ και συγκεκριμένα του Κου Καλφαρέντζου, αναρωτιόμαστε πραγματικά τι  σηματοδοτούν αυτές ειδικά  σ΄ αυτήν την φάση:
   Την   γνωστή    ΠΛΕΟΝΕΞΙΑ   ή   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ  ΑΝΑΓΚΕΣ  
Όπως όμως και νάχει το πράγμα, εμείς πού βλέπουμε τον χώρο της Υγείας από άλλη σκοπιά  αναρωτηθήκαμε:
       ΛΙΣΤΑ λοιπόν ΑΝΑΜΟΝΗΣ στα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ;  Κι΄ αυτό  το ακούσαμε δυστυχώς από ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ. Κρατάνε δηλ το επείγον σε αναμονή;  θέτουν δηλ. σε κίνδυνο την Ανθρώπινη ζωή; Αν είναι δυνατόν.
         Aφού δεν μπορείτε αυτό το ¨επείγον ¨ όπως λέτε να το αντιμετωπίσετε κύριε Καθηγητά, γιατί δεν το διακομίζετε σε άλλο Νοσοκομείο και θέτετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές;  αλλά και να αποδείξετε στην πράξη την συγκεκριμένη αδυναμία; Mήπως  αυτά πού μας λέτε δεν ισχύουν; Aν όμως ισχύουν θα πρέπει άμεσα να παρέμβει ό Εισαγγελέας.
          Παρέμβαση επίσης χρειάζεται για να ξεκαθαρίσει και το τοπίο στις  λίστες αναμονής των Τακτικών Περιστατικών πού κάθε φορά επικαλούνται. Αλήθεια κύριε Λέτσιο ποιοι τις κρατάνε αυτές; ποιός από τις  επίσημες υπηρεσίες του Νοσοκομείου τις έχει; πόσοι είναι αυτοί;  πως προωθούνται και με ποια κριτήρια; ειδικά αυτά.
          Δεν μπορεί λοιπόν όλοι  αυτοί οι κύριοι να είναι στο απυρόβλητο και οι Εργαζόμενοι στην τσίτα. Ο Χειρουργικός τομέας του ΠΠΝΡΙΟΥ δεν είναι το κέντρο της γης και πάνω απ΄ όλους. Δεν μπορούν όλοι οι Εργαζόμενοι κάθε φορά να αναστατώνονται από τις  προσωπικές επιλογές και επιδιώξεις των Καθηγητών και ειδικά του Κου Καλφαρέντζου του οποίου τις εχθρικές παρεμβάσεις όλοι θυμόμαστε, όταν ήταν να φιλοξενηθούμε, λόγω του σεισμού στο ΠΠΝΡΙΟΥ. Αλήθεια που ήταν ό κύριος Καλφαρέντζος  και οι υπόλοιποι, όταν ή ΝΔ αποδυνάμωνε το ΠΠΝΡΙΟΥ με τις 200 και πλέον ρουσφετολογικές μετατάξεις, προς τις ιδιαίτερες πατρίδες των Κυρίων ΣΑΛΜΑ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ και όχι μόνον, μετατάξεις των οποίων θα πρέπει  επιτέλους να ελεγχθεί η Νομιμότητα.
          Δεν μπορεί οι Εργαζόμενοι στο Χειρουργείο του ΠΠΝΡΙΟΥ, να λειτουργούν όπως λειτουργούν, να υποφέρουν από τον τρόπο εργασίας πού επιβάλλουν οι Κύριοι Καθηγητές και όχι μόνον. Υπάρχει Κε Λέτσιο κανονισμός λειτουργίας των Χειρουργείων, όπως σε όλα τα Νοσοκομεία; Αν ναι γιατί δεν εφαρμόζεται; εάν όχι γιατί;  και τι κάνετε γι΄  αυτό   την στιγμή  πού καταπατούνται τα Εργασιακά δικαιώματα  των εργαζόμενων, το σύνηθες και μόνιμο πλέον φαινόμενο, πού καταπατούνται οι  νόμοι και οι διατάξεις πού διέπουν την λειτουργία του Νοσοκομείου.
        Γι΄ αυτό λοιπόν καλά θα κάνουν όλοι οι Συντελεστές της λειτουργίας του ΠΠΠΝΡΙΟΥ να διαχειριστούν καλύτερα, όπως πρέπει και όπως οι κείμενες διατάξεις ορίζουν, το προσωπικό και την λειτουργία τους και να αφήσουν την διεκδίκηση προσωπικού, κάθε φορά  από άλλες Νοσοκομειακές  Μονάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: