Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Έλεγχοι για το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων

           Ελέγχους για να διαπιστώσει κατά πόσον τηρείται το νέοωράριο στο Δημόσιο διενεργεί η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης,μετά και τις καταγγελίες ότι άρχισε ήδη να καταστρατηγείται πριν καν τεθεί σεισχύ.
          Ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας με επείγουσα εγκύκλιό του ζητάαπό όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, να ενημερώσουν έωςτις 2 Σεπτεμβρίου 2011 το υπουργείο:
Εάν εφαρμόζεται το νέο ωράριο εργασίας από όλους τουςυπαλλήλους. Εάν όλοι οι υπάλληλοι έχουν δηλώσει στις υπηρεσίες τους το ωράριοπου επιθυμούν να ακολουθήσουν.
          Πόσοι υπάλληλοι επέλεξαν το κάθε ένα από τα προτεινόμεναωράρια.
Η εγκύκλιος, όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχει στη διάθεσήτου «Το Βήμα», απεστάλη μετά τη διαπίστωση ότι πολλές υπηρεσίες δεν εφαρμόζουνστην πράξη το νέο ωράριο λειτουργίας.
          Η είσοδος του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, τους ΟΤΑ καιτων δύο βαθμών και τα λοιπά ΝΠΔΔ γίνεται από τις 9 έως τις 15.00.
Ειδικά στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, το κοινό μπορείνα προσέρχεται έως τις 14.30.
         Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ των δήμων, σε καθένα από τα οποία υπηρετούντρεις και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης ΥποθέσεωνΠολιτών, λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από 08.00 έως 20.00 και τοΣάββατο από 08.00 έως 14.00.
    Πηγή:www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: