Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Οι τελικές ρυθμίσεις για μισθούς και προαγωγές στο δημόσιο;

           Στην τελική φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το σχέδιο νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο στο δημόσιο, το οποίο αναμένεται να δοθεί για δημόσια διαβούλευση έως το τέλος Αυγούστου.
           Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega μία απο τις βασικές αλλαγές είναι η σύνδεση του μισθού με βάση το βαθμολόγιο καθώς μέχρι σήμερα οι βαθμοί που παίρνει ένας υπάλληλος δεν συνδέονται με τη μισθολογική του εξέλιξη.
           Ειδικότερα, στο νέο μισθολόγιο θα υπαχθούν όλοι οι υπάλληλοι στο στενό δημόσιο τομέα, στους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου καθώς και στις ΔΕΚΟ ενώ θα εξαιρεθούν τα ειδικά μισθολόγια που έχουν ορισμένοι κλάδοι του δημοσίου όπως δικαστικοί, γιατροί του ΕΣΥ, στρατιωτικοί, αστυνομικοί και άλλοι.
          Μια απο τις βασικές αλλαγές είναι οτι πτυχιούχοι πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης θα έχουν νέο βαθμολόγιο που θα ξεκινάει απο τον βαθμό Α1 και θα φτάνει στον Α6 ενώ οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν πέντε βαθμούς απο Β1 έως Β5, όπως ισχύει ήμερα.
           Σε ότι αφορά τις προαγωγές, με το νέο βαθμολόγιο θα προάγεται σε θέση ευθύνης και μετά απο αξιολόγηση απο το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης μόνο ένα μικρό ποσοστό υπαλλήλων πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εφόσον αυτοί θα έχουν ήδη υψηλούς βαθμούς στην ιεραρχία.
          Σε όσους καταλάβουν θέση ευθύνης θα χορηγείται επίδομα έως 800 ευρώ για τμηματάρχες, διευθυντές και γενικούς διευθυντές.
           Σε ότι αφορά τα μισθολογικά κλιμάκια που σήμερα είναι 18 αυτά θα γίνουν 11 ενώ απο τα επιδόματα καταργούνται όλα με εξαίρεση πέντε: ανθυγιεινό, παραμεθόριων περιοχών, εορτών και αδείας, οικογενειακό και θέσης ευθύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: