Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Απόφαση της 10ης/26.7.2012 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

          Την ΠΕΜΠΤΗ 26/7/2012, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου  Κώστα Πετρόπουλου, με  θέμα την μη Καταβολή των Αργιών-Νυκτερινών.
            Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζαν οι Σουγλέρης Χρ, Λάππας Κώστας, Πανούτσος Γιάννης, Μαυρίκη Ελισσάβετ και Λιώλη Βενεδίκτη, κατ΄ αρχήν είχαμε το καλωσόρισμα του νέου μέλους του Δ.Σ Κατσιμπέρη Βαγγελιώ, πού έρχεται στη θέση του παραιτηθέντα Βασίλη Χατζηλάμπρου και στη συνέχεια την εισήγηση του Προέδρου του Σωματείου μας, πάνω στο θέμα πού έχει προκύψει με τις Aργίες-Νύκτες:
-         Τις ελλειμματικές κατά 15.000 Ευρώ πιστώσεις για τις Αργίες-Νύκτες του Απρίλη, τις μοναδικές πιστώσεις πού ήλθαν αυτές τις ημέρες  σε όλα τα Νοσοκομεία, για τα οφειλόμενα των Αργιών και Νυκτερινών.
-         Τις  σχετικές οριζόντιες περικοπές  των Νοσοκομείων της περιοχής μας, βάσει των οποίων θα πληρώσουν τις Αργίες-Νύκτες του Απρίλη στις 10 του Αυγούστου, πρόταση πού συζητούν και στο δικό μας Νοσοκομείο και πού δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή.
-         Τα προβλήματα πού υπάρχουν με την ΥΔΕ, την υπηρεσία όπου κόβονται πλέον τα σχετικά  εντάλματα, και η οποία ενταλματοποιεί ότι πιστώσεις έχει από τον κρατικό προϋπολογισμό και μόνον.
-         Τους κινδύνους απώλειας των σχετικών πιστώσεων και τις δυσκολίες πρόσθετων  σχετικών χρηματοδοτήσεων.
-         Την παθητική μέχρι σήμερα στάση της ΠΟΕΔΗΝ, γι΄ αυτό το θέμα πού αγγίζει και αφορά όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μας και ιδιαιτέρως την απάντησή της στην πρότασή μας για την αναγκαιότητα  κεντρικών κινητοποιήσεων. Κλπ
        Μετά την προαναφερόμενη σχετική εισήγηση του Προέδρου και την σχετική διαλογική συζήτηση των μελών του Δ.Σ, αποφασίσαμε τα εξής:
α). Να μην δεχθούμε την πρόταση, της κατά 20% οριζόντιας περικοπής στα δεδουλευμένα μας, ούτε εξαιρέσεις κλάδων-Συναδέλφων από την πληρωμή των Αργιών–Νυκτερινών, αλλά καταβολή άμεσα όλων των οφειλόμενων, των δεδουλευμένων μας. Αρνούμαστε αυτή την προκρούστια λογική και απαιτούμαι αύξηση των σχετικών κονδυλίων για την ομαλή και σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου.
β). Κάλεσμα σε σύσκεψη των Σωματείων του Χώρου της Υγείας της Περιοχής μας, στο τρίτο 10ήμερο του Αυγούστου, για τον συντονισμό μας σε κοινές κινητοποιήσεις, για τα ζητήματα πού έχουν να κάνουν με:
         - Με τα προβλήματα στην καταβολή των
           Αργιών-Νυκτερινών.
         - Τις Συγχωνεύσεις των Νοσοκομειακών μονάδων και την
           εκκρεμότητα των νέων Οργανισμών.
         - Τις περικοπές στο χώρο της Υγείας και στο Εφάπαξ των
           Εργαζόμενων.
γ). ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των Μελών μας για Ενημέρωση και προετοιμασία του μονόδρομου των Κινητοποιήσεων, για τα προβλήματα αυτής της περιόδου και ιδιαιτέρως την μη καταβολή των Αργιών και Νυκτερινών μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: