Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Απόφαση της 9ης/27.6.12 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

         Την  ΤΕΤΑΡΤΗ 27/6/2012, συνεδρίασε  το Δ.Σ του Σωματείου μας, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου  Κώστα Πετρόπουλου, με τα παρακάτω  θέματα:    
I.  Καθυστερήσεις εκδίκασης Δικαστικών Προσφυγών. 
II. Καταβολή Αργιών - Νυκτερινών.
III. Λειτουργία Νοσοκομείου-Ελλείψεις Υλικών-ΕΟΠΠΥ.
IV. Προβλήματα Εργαζόμενων Τηλεφωνικού Κέντρου.
 V.  Διάφορες τρέχουσες Ενημερώσεις .
            Σ΄  αυτήν  την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζε μόνον ο Παπαμήτρου, κατ΄ αρχήν είχαμε την υποβολή της παραίτησης του Βασίλη Χατζηλάμπρου, από μέλος του Δ.Σ  του Σωματείου μας, λόγω της εκλογής του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια συζητήσαμε  τις διάφορες ενημερώσεις που έγιναν από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας, για:
      - Την κίνηση πού ξεκίνησε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ  των κλάδων ΕΣΤΙΑΣΗΣ των Νοσοκομείων της Πάτρας, υπό την δικαιοδοσία του ΠΠΝΡΙΟΥ, κίνηση πού αποτρέψαμε.
       - Την κίνηση ενοποίησης των Γρ. Προμηθειών, διαδικασία πού βρίσκεται σε εξέλιξη.
      - Την επιδίωξη της Διοίκησης και της Διεύθυνσης του Νοσοκομείου, για πρόσληψη ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ στο Γρ. Κινήσεως, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εκεί αρκετές εκκρεμότητες.
      - Τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ, τόσο την επικείμενη δημοπράτηση του Κεντρικού Κτιρίου (8 Ιούλη), όσο και για τα προβλήματα με την μη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, με το άκρως απαραίτητο ποσό των 400.000 Ευρώ πού χρειάζονται για την μεταστέγαση και λειτουργία του διωρόφου κτιρίου, πού φθάνει πλέον στην ολοκλήρωσή του.
      - Τον ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗ, ένα σύγχρονο Ακτινοθεραπευτικό  μηχάνημα αξίας 2,5 εκ. ευρώ, πού εγκαταστάθηκε ήδη στο Νοσοκομείο μας, αλλά και την παρέμβαση του Σωματείου μας στον ΟΠΑΠ, απ΄ όπου πετύχαμε την χορηγία για την εγκατάσταση της σχετικής  κλιματιστικής μονάδας αξίας 36.0000.
      -  Τα προβλήματα με τις αποκλειστικές στο Νοσοκομείο γενικά και ιδιαιτέρως στην  Παθολογική Κλινική.
          Ακολούθησε η  συζήτηση των υπολοίπων θεμάτων της προαναφερόμενης πρόσκλησης, όπου   μετά από τις σχετικές εισηγήσεις του Προέδρου του Σωματείου μας και την σχετική διαλογική συζήτηση των μελών του Δ.Σ, αποφασίσαμε τα εξής:
        I. Οσον αφορά το I θέμα, με δεδομένη την πολυκαθυστερημένη εκδίκαση των δικαστικών μας προσφυγών και ειδικά αυτής του επιδόματος των 176 Ευρώ, αποφασίστηκε να επιδιώξουμε ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, προκειμένου να συζητήσουμε το προαναφερόμενο πρόβλημα. Μια συνάντηση που θα επιδιώξουμε να γίνει με την συμμετοχή και των υπολοίπων Σωματείων των Νοσοκομείων της περιοχής μας  και βεβαίως του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ.        
          II. Οσον αφορά το II Θέμα, αφού όλοι εκφράσαμε, ακόμη μια φορά, την έντονη και πλήρη αντίθεσή μας στην μη έγκαιρη καταβολή των Αργιών-Νυκτερινών-Υπερωριών, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε με σχετική επιστολή στα Μέλη μας και αφού τα ενημερώσουμε πλήρως για το σχετικό πρόβλημα να τους ζητήσουμε να είναι σε εγρήγορση για Κινητοποιήσεις, κινητοποιήσεις πού προτού τις ξεκινήσουμε μόνοι μας, να απευθυνθούμε στην Ομοσπονδία μας, την ΠΟΕΔΗΝ, ζητώντας της να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες - κινητοποιήσεις αντιμετώπισης του προβλήματος, πού αγγίζει και αφορά όλα τα Νοσοκομεία της χώρας μας.
          III. Οσον αφορά το III θέμα, αφού μας απασχόλησε έντονα η λειτουργία του Νοσοκομείου, για την οποία όλοι εκφράσαμε τον προβληματισμό μας και την αντίθεσή μας  για την κατάσταση πού επικρατεί, αποφασίσαμε να παρέμβουμε προς κάθε κατεύθυνση και να ζητήσουμε λύσεις στα προβλήματα πού έχουν να κάνουν με:
     - Τις μεγάλες ελλείψεις Υλικών, το καθημερινό 
        ντροπιαστικό και ανασταλτικό για την λειτουργία 
        του Νοσοκομείο μας πρόβλημα, πού ταλαιπωρεί 
        ασθενείς και Εργαζόμενους.
     - Τις μεγάλες ελλείψεις σε Προσωπικό και Γιατρούς,
        εξαιτίας των οποίων το αμέσως επόμενο  διάστημα 
        πιθανά  να  κλείσουν Τμήματα και Υπηρεσίες.
     Επίσης αποφασίσαμε να παρέμβουμε για τα προβλήματα πού έχουν  προκύψει με τον ΕΟΠΥΥ και την ΑΠΕΡΓΙΑ των Φαρμακοποιών, προβλήματα πού αγγίζουν και αφορούν όλους τους χρήστες των υπηρεσιών υγείας, ζητώντας από την πολιτεία να παρέμβει και να δώσει ΑΜΕΣΑ λύσεις τόσο στην λειτουργία του ΕΟΠΥΥ όσο και στα προβλήματα με τους Φαρμακοποιούς πού ταλαιπωρούν αφάνταστα όλους τους Πολίτες.
           IV. Οσον αφορά το IV θέμα,   αφού αποδεχθήκαμε τα αιτήματα-προβλήματα του κλάδου των Τηλεφωνητών, όπως αυτά κατατέθηκαν από τούς ίδιους τους Συναδέλφους στη σχετική Συνάντηση πού είχαμε μαζί τους, αποφασίσαμε να επιδιώξουμε συνάντηση με την Διοίκηση, προκειμένου να ζητήσουμε την άμεση αντιμετώπισή τους, την επίλυση  των προβλημάτων του προαναφερόμενου αυτού κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: