Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Στα 600 εκατ. ευρώ οι περικοπές στην υγεία.

          Κλείδωσαν» περικοπές δαπανών έως 300 εκατ. ευρώ στην Υγεία.Eως τα 300 εκατ. ευρώ το χρόνο θα ανέλθουν οι περικοπές στο υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Ανδρέα Λυκουρέντζου μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.
         Ειδικότερα, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας θα διατηρηθούν στο υψηλό επίπεδο της ποιότητος τους, ωστόσο οι διαθέσιμοι πόροι θα αξιοποιηθούν με ορθολογικό τρόπο και διαδικασίες, ώστε να αποδίδουν βέλτιστα αποτελέσματα.
«Κάνουμε προσπάθεια να είμαστε συνεπείς με τις δεσμεύσεις και τους στόχους μας» επεσήμανε ο κ. Λυκουρέντζος και συμπλήρωσε: «Στη σημερινή Ελλάδα, κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, οι πρακτικές του παρελθόντος, όπως ο πλουτισμός των επιτηδείων, οι αυθαιρεσίες, οι ακραίες συμπεριφορές, δεν έχουν θέση. Εμείς θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και θα επιτύχουμε τους στόχους μας με την αξιοποίηση όλων των εργαλείων πολιτικής, με τα οποία θα επιτύχουμε, αφενός τη μείωση των δαπανών, αφετέρου -όπως, ήδη, ανέφερα- θα διατηρήσουμε το υψηλό επίπεδο ποιότητος των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: