Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Για την Επίθεση των ΜΑΤ στούς ΑΠΕΡΓΟΥΣ της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
        Tο Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο του «Α. Ανδρέα» στη Πάτρα « Ο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» καταγγέλλει την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής, σήμερα τα ξημερώματα, προκειμένου να σπάσει ο ηρωικός αγώνας των εργαζόμενων της χαλυβουργίας.

        Καταδικάζει και καταγγέλλει μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση για την απαράδεκτη βαρβαρότητα που δείχνουν στους εργαζόμενους με τα μέτρα που από κοινού παίρνουν.
       Τα προβλήματα όμως που η κρίση τα οξύνει, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η πείνα, οι απολύσεις δεν αντιμετωπίζονται με τη συκοφαντία, τη βία και την καταστολή.
       Tο Σωματείο Εργαζομένων « ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των χαλυβουργών και καλεί κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να δώσουν αγωνιστική απάντηση με κάθε πρόσφορο τρόπο, στην τρομοκρατική επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.
                    Δ.Σ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ
....................................................................................................
                              ANAKOΙΝΩΣΗ  ΠΟΕΔΗΝ
         Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει την βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους αγωνιστές – απεργούς της ελληνικής Χαλυβουργίας, που απεργούν επί εννέα μήνες ενάντια στις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων και των απολύσεων. Στην μακροχρόνια αντίσταση των Χαλιβουργών κατά της ασυδοσίας των εργοδοτών, στάθηκε αλληλέγγυο το Υγειονομικό κίνημα.
           Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και απαιτούμε από την Τρικοματική Κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό που πιλοτικά χρησιμοποιεί τη Χαλυβουργία προκειμένου να αναδείξει το πολιτικό «τσαμπουκά» της κυβέρνησης για να προλάβει αντιδράσεις στις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις και στη λήψη αντεργατικών μέτρων, να σταματήσει τις διώξεις και να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Χαλυβουργία.
          Οι εικόνες που τα ΜΑΤ είναι οι θυρωροί των επιχειρήσεων θυμίζουν παλιές εποχές που καταδικάστηκαν στη συνείδηση των ελλήνων πολιτών.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ
............................................................................................................................................................................................................................ 
                             ANAΚΟΙΝΩΣΗ  ΑΔΕΔΥ.
         Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των αγωνιστών απεργών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, οι οποίοι απεργούν επί εννέα μήνες διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που μεθοδεύει η διοίκηση της εταιρείας.
      Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση των εργαζομένων στο Δημόσιο, απαιτεί από τη Συγκυβέρνηση να αποσυρθούν τα ΜΑΤ, να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να προωθηθούν λύσεις στα προβλήματα των απεργών, που είναι προβλήματα όλης της εργατικής τάξης στη χώρα μας.
                   Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: