Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕΔΗΝ 16 Νοεμβρίου 2012

          Η κυβέρνηση υλοποιεί τα μέτρα με ταχύτατους ρυθμούς αφού είχε έτοιμες τις κανονιστικές πράξεις και ξεκίνησε με  απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.
         Πρώτο βήμα είναι η απόλυση από το Δημόσιο πάνω από 2000 εργαζομένων προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις, που σύμφωνα με τους δικούς τους ισχυρισμούς θα φτάσουν τις 25.000 το 2013. Από τη διαδικασία αυτή βεβαίως δεν εξαιρείται ο χώρος της Υγείας., Συγκεκριμένα στην πρώτη φάση θα τεθούν σε αργία μαζί με περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων και υπάλληλοι που έχουν κατηγορηθεί με αστήρικτες κατηγορίες. Όμως το μεγάλο «μαχαίρι» θα πέσει με την λεγόμενη αξιολόγηση υπηρεσιών και προσωπικού, τους νέους κουτσουρεμένους οργανισμούς και τις λίστες πλεονάζοντος προσωπικού.
           Ο νέος νόμος του μεσοπρόθεσμου βεβαίως φέρνει και νέες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο, με την κατάργηση των ήδη κουτσουρεμένων δώρων, περικοπές στα ποσά των πρόσθετων αμοιβών, ενώ με τις ρήτρες αναπλήρωσης, όταν οι δημοσιονομικοί στόχοι δεν θα πιαστούν, προβλέπονται και νέες μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων στο Δημόσιο.
           Οι ανατροπές στο ασφαλιστικό συνεχίζονται με αύξηση των ορίων ηλικίας από το 2013 κατά 2 χρόνια. Η ρυθμίσεις αυτές είναι προκλητικές, οδηγούν σε συνθήκες μεσαίωνα και δεν απαντούν στα προβλήματα χρηματοδότησης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αυξάνουν τα όρια ηλικίας ακόμα και σε κλάδους, όπως το Νοσηλευτικό Προσωπικό που εργάζονται κάτω από δύσκολές συνθήκες, λόγω της ανθυγιεινότητας και των κυκλικών ωραρίων. Την ίδια ώρα περικόπτουν το εφάπαξ κατά 23% επιπλέον, με αποτέλεσμα η μείωση σωρευτικά μαζί με τις προηγούμενες να φτάνει στο 43%.
          Οι συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων σε συνδυασμό με την προώθηση των συμπράξεων με ιδιώτες είναι προ των πυλών, με αποτέλεσμα το ουσιαστικό κλείσιμο κρίσιμων δομών υγείας και τη συρρίκνωση του ΕΣΥ. Ο ΕΟΠΥΥ, ενώ βρίσκεται υπό κατάρρευση, βλέπει για μια χρονιά ακόμα να μειώνεται η κρατική χρηματοδότηση. Το ίδιο συμβαίνει και για τα Νοσοκομεία και την ίδια ώρα από το 2013 καλούνται οι πολίτες να πληρώνουν 1 ευρώ για κάθε συνταγή και 25 ευρώ για είσοδο στα Νοσοκομεία.
......................περισσότερα, διαβάστε ολόκληρη την σχετική απόφαση, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο:http://www.poedhn.gr/apofaseis/item/681-apofasi-genikoy-symvoylioy-16-noemvrioy-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: