Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ για την 39η Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

         Το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ  ΤΙΜΑ την ηρωϊκή εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, την εξέγερση των Εργαζόμενων και του Ελληνικού Λαού τον Νοέμβρη του 1973.
          Η 17 ΝΟΕΜΒΡΗ του 1973 και το συνθήματα τής τότε εξέγερσης, για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, 39 χρόνια μετά παραμένουν εξαιρετικά επίκαιρα.
          Σήμερα που η Ελληνική Κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά από την Οικονομική κρίση, την άδικη και αναποτελεσματική πολιτική σε βάρος των μισθωτών - των Συνταξιούχων και των κοινωνικά ασθενέστερων πολιτών, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου είναι απαίτηση για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας, της υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών της Υγείας - της Παιδείας - της Κοινωνικής Ασφάλισης πού επίσης δοκιμάζονται Σκληρά από την ασκούμενη πολιτική.
     Σήμερα πού η Ελληνική Κοινωνία, δοκιμάζεται σκληρά εξαιτίας της αναλγησίας της Τρόϊκας και της Συγκυβέρνησης, πού δεν δίστασαν σε έναν λαό πού οι αντοχές του εξαντλούνται να επιβάλλουν ακόμη ένα επαχθές και επώδυνο πακέτο μέτρων και μάλιστα  πιο σκληρό από τα προηγούμενα, τα συνθήματα του πολυτεχνείου μας οδηγούν στη συνέχιση του αγώνα για  διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων πού άδικα και βίαια μας αφαιρέθηκαν με τις μνημονιακές πολιτικές, με σκοπό και στόχο την ανατροπή των πολιτικών του μνημονίου, της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας της πλήρους ισοπέδωσης της εργασίας, των απολύσεων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, της Ανεργίας, της Δραματικής μείωσης των Εισοδημάτων μας, της ανατροπής των Εργασιακών και Ασφαλιστικών μας Δικαιωμάτων, της διάλυσης της Υγείας-της Παιδείας και του Κοινωνικού Κράτους.
          Απέναντι σ΄ αυτήν την λαίλαπα επιβάλλεται η συνέχιση του αγώνα. Σ΄ αυτήν την συνέχεια ας διδαχθούμε από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και όλοι μαζί να παλέψουμε ενάντια στην μνημονιακή πολιτική, όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε όλες εκείνες τις κατακτήσεις πού μας αφαίρεσαν. Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου ας αποτελέσει την αφετηρία για Κοινούς και Ενωτικούς Αγώνες. Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τις χωριστές Συγκεντρώσεις και Πορείες, ας απομονώσουμε όλους εκείνους τούς κομματικά εμπαθείς που με τούς προπηλακισμούς τους, τις παραταξιακές και απολίτικες τακτικές, τις φασιστικές πρακτικές αποδυναμώνουν και αποπροσανατολίζουν τούς αγώνες μας και όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την καταιγίδα.
           Με αφορμή τον φετινό εορτασμό ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τούς Εργαζόμενους όλους τούς Πολίτες να συμμετάσχουν ΜΑΖΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ και ΕΙΡΙΝΙΚΑ, στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 06:30 το Απόγευμα της 17ης του Νοέμβρη, μπροστά στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της Κορίνθου και στη σχετική Πορεία πού διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: