Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

24ωρη Πανυγειονομική Απεργία 31 Ιανουαρίου.

         Η χθεσινη Απεργιακή Κινητοποίηση, αν και δεν υπήρξε Συνάντηση με κανέναν Κυβερνητικό παράγοντα, μπορούμε να πούμε ότι ήταν ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ, άν λάβουμε υπ΄ όψιν μας την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των Συναδέλφων - Εργαζόμενων, τόσο  αυτήν την ΑΠΕΡΓΙΑ, όσο και στο ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που έγινε  στην Αθήνα. 
         Το μεγαλειώδες αυτό Συλλαλητήριο, πού ξεκίνησε με ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ έξω από το Υπουργείο Υγείας, που συνεχίστηκε με πορεία στούς δρόμους της Αθήνας και που κατέληξε στη Βουλή, έστειλε το μήνυμα της άρνησής μας - της εναντίωσής μας στα σχέδια των Συγχωνεύσεων - καταργήσεων τμημάτων και Υπηρεσιών, στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, στις ανθυγιεινές πολιτικές των μνημονίων που υπονομεύουν και διαλύουν το ΕΣΥ.
         Στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ αυτό, όπου συμμετείχαν κύρια Εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας, συμμετείχε αντιπροσωπεία και από το δικό μας Νοσοκομείο που απαρτιζόταν από τούς: Πετρόπουλο Κώστα, Γιαννόπουλο Σπύρο, Μαυρίκη Ελισσάβετ, Αγγελακοπούλου Νάνσυ, Λιώλη Βενεδίκτη, Πελεκούδα Δημήτρη, Σουγλέρη Χρήστο, Ασλανίδη Κατερίνα, Νικολακοπούλου Διονυσία, Τσέλιου Παρθενόπη, Γιάνναρο Ανδρέα, Γεωργόπουλο Νίκο, Μαρτάτο Χρήστο, Κουκουτά Στέλιο. 
         Γι΄ αυτήν την Κινητοποίηση σχετικό είναι το παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΟΕΔΗΝ. 

"    Σήμερα Πέμπτη 31 Ιανουαρίου με τη μαζική και καθολική συμμετοχή των Υγειονομικών πραγματοποιήθηκε η 24ωρη Πανυγειονομική Πανελλαδική Απεργία, που κήρυξαν ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ. Πάνω από 5.000 Υγειονομικοί από τα Νοσοκομεία όλης της χώρας συμμετείχαν στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας και στην πορεία που ακολούθησε προς το Υπουργείο Οικονομικών και κατέληξε στη Βουλή.
        Διαδήλωσαν κατά των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ πολιτικών που συρρικνώνουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, καταργούν Νοσοκομεία, οργανικές κλίνες και κλινικές και θέτουν το προσωπικό σε διαθεσιμότητα – απόλυση.
         Με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας δεν θα επιτρέψουμε, να εφαρμοστούν πολιτικές που στοχοποιούν το Δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Υγείας και Πρόνοιας.
        Αγωνιζόμαστε ΜΑΖΙ με τους πολίτες – χρήστες των υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας για την αύξηση της χρηματοδότησης, των Νοσοκομειακών και Προνοιακών Μονάδων και του ΕΟΠΥΥ. Πιέζουμε για την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, νυχτερινών και αργιών.
                              Συνεχίζουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ. "

Δεν υπάρχουν σχόλια: