Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Απόφαση της 3ης/18.2.2013 Συνεδρίασης του Δ.Σ του Σωματείου μας.

         Την ΔΕΥΤΕΡΑ 18/2/2013, συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας, με τα παρακάτω θέματα:
1. Απεργιακή Κινητοποίηση της 20ης Φλεβάρη 2013.
2. Εκτιμήσεις για τις πρόσφατες Δράσεις του Σωματείου. 
3. Αργίες – Νυκτερινά. 
4. Απολογισμός Εκδηλώσεων-Διοργάνωση Τσικνοπέμπτης.
5. Διάφορα Τρέχοντα Ζητήματα και Ενημερώσεις.
       Σ΄ αυτήν την Συνεδρίαση, από την οποία απουσίαζε ο Παπαμήτρου και η Ασλανίδη, μετά από τις σχετικές εισηγήσεις του Προέδρου του Σωματείου μας και τις τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ και φυσικά της σχετικής διαλογικής συζήτησης, είχαμε:    
1. Σε ότι αφορά το θέμα 1: Αποφασίσαμε την Συμμετοχή μας, τόσο στην Απεργιακή Κινητοποίηση της 20ης Φλεβάρη, όσο και στην Απεργιακή Συγκέντρωση που διοργανώνουν μπροστά στο Εργατικό κέντρο Πάτρας, το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΑΧΑΪΑΣ και το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ, με το Απεργιακό πλαίσιο της ΑΔΕΔΥ, συμπληρωμένο τόσο με τα αιτήματα της ΠΟΕΔΗΝ, όσο και με τα επιμέρους προβλήματα που θέτει το Σωματείο μας, για το Νοσοκομείο και τους Συναδέλφους - Εργαζόμενων σ΄ αυτό.        
2. Όσον αφορά το θέμα 3: Με δεδομένη την έκδοση των Υπουργικών Αποφάσεων για τις Αργίες και τα Νυκτερινά του 2013, αλλά και τον Ν. 4118/ΦΕΚ.32/6.2.13, όπου με το όγδοο άρθρο δίδεται διέξοδος για τις απλήρωτες Αργίες-Νύκτες του Α΄ Τριμήνου του 2012, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ την αποστολή σχετικής επιστολής τόσο στον Διοικητή του Νοσοκομείου, όσο και στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, αλλά και στον Υπουργό Υγείας, βάσει της οποίας θα ζητάμε την καταβολή των οφειλόμενων Αργιών-Νυκτερινών μέσα στον τρέχοντα μήνα, ειδάλλως προχωράμε σε κινητοποιήσεις. Τις κινητοποιήσεις αυτές, τον χρόνο και την μορφή θα τις προσδιορίσει το Προεδρείο του Σωματείου μας σε συνεργασία με τούς επικεφαλής των παρατάξεων, όπως τις περιέγραψε ο Πρόεδρος του Σωματείου μας.
3. Σε ότι αφορά το θέμα 4: Συζητήσαμε μόνον την διοργάνωση της ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ, όπου τηρώντας τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ κατά ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, την διοργάνωσή της και φέτος ως είθισται, εγκρίνοντας παράλληλα και την σχετική δαπάνη.
4. Επίσης σ΄ αυτήν την συνεδρίαση συζητήσαμε το πρόβλημα πού προέκυψε με την διάλυση των κυτταροστατικών Φαρμάκων στη Μονάδα Χημειοθεραπείας, όπου ο Διοικητής της Υ.ΠΕ, επικαλούμενος μια κατάπτυστη και ατεκμηρίωτη γνωμοδότηση του Νομικού του Συμβούλου, έδωσε εντολή στον Διοικητή του Νοσοκομείου να αναθέσει αυτήν την Εργασία στους Συναδέλφους-Εργαζόμενους στην Τοξικολογία. Γι΄ αυτήν την ανάθεση το Δ.Σ του Σωματείου μας αποφάσισε:
-Να μην αποδεχθεί αυτήν την προαναφερόμενη παράνομη Απόφαση–Εντολή.
-Να παράσχει την σχετική κάλυψη των Συναδέλφων μας, απέναντι 
  σ’ αυτήν την παράνομη εντολή.
-Να συνεχίσει την διεκδίκηση στελέχωσης του Φαρμακείου με το 
  αναγκαίο και απαραίτητο Προσωπικό.
-Και βεβαίως την αντιμετώπιση του προβλήματος με οποιοδήποτε 
  Συνδικαλιστικό και ένδικο μέσο προσφέρεται, δηλώνοντας προς
  κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψει και δεν θα αποδεχθεί 
  την διάλυση της Υγείας, η οποία δυστυχώς συντελείται με την 
  πολιτική πού εφαρμόζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: