Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση του Σωματείου μας για την διάλυση των Κυτταροστατικών Φαρμάκων της ΜΧΜΘ.

ΠΡΟΣ: - Διοικητή 6ης Υ.ΠΕ, Κον Κατσίβελλα Παν.
             - Διοικητή Νοσοκομείου ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, Κον Κοσμόπουλο Δημ.
        Με μια ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΗ γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της 6ης ΥΠΕ, προσπαθείτε να επιβάλλεται στους Τεχνολόγους Ιατρικών Εργαστηρίων, την διάλυση των Κυτταροστατικών Φαρμάκων της Μονάδας Χημειοθεραπείας, ενέργεια αντίθετη στο θεσμικό πλαίσιο, στην εκπαίδευση και το γνωστικό αντικείμενο, αλλά και στο αντικείμενο δουλειάς των προαναφερόμενων Συναδέλφων μας.
      H προαναφερόμενη Απόφαση – Εντολή, που δυστυχώς όπως προαναφέρουμε στηρίζετε στη κατάπτυστη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της 6ης ΥΠΕ, ο οποίος εξισώνει τα πειραματόζωα με τους Ανθρώπους και μάλιστα με τους Ογκολογικούς Ασθενείς, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ για τους Εργαζόμενους και τους Ασθενείς και πρέπει άμεσα να ανακληθεί.
    Η προαναφερόμενη Απόφαση – Εντολή δεν μπορεί να εφαρμοστεί, ούτε με την άκρως επικίνδυνη αναφορά της προαναφερόμενης γνωμοδότησης, πού θέλει την ανάθεση εργασιών σε παρεμφερείς ειδικότητες, γιατί όπως γνωρίζεται πολύ καλά οι ειδικότητες και τα αντικείμενα δουλειάς των Φαρμακοποιών και των Παρασκευαστών, είναι διαφορετικά και εντελώς αντίθετα και μια τέτοια εντολή, βάσει των κείμενων διατάξεων, οι Εργαζόμενοι μπορούν να την αρνηθούν.
       Επίσης βάσει των κείμενων διατάξεων, η διάλυση των Φαρμάκων, όπως γνωρίζεται, είναι αποκλειστικό αντικείμενο και αρμοδιότητα των Φαρμακοποιών.
       Με δεδομένα λοιπόν όλα αυτά τα προαναφερόμενα, το Δ.Σ του Σωματείου μας στην χθεσινή (18.2.13) Συνεδρίαση του, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:
-Να μην αποδεχθεί αυτήν την προαναφερόμενη παράνομη Απόφαση–Εντολή σας.
-Να παράσχει την σχετική κάλυψη των Συναδέλφων μας 
 απέναντι σ’ αυτήν την παράνομη εντολή.
-Να συνεχίσει την διεκδίκηση στελέχωσης του Φαρμακείου 
  με το αναγκαίο και απαραίτητο Προσωπικό.
-Και βεβαίως την αντιμετώπιση του προβλήματος με 
 οποιοδήποτε Συνδικαλιστικό και ένδικο μέσο προσφέρεται.
     Τέλος σας δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε και δεν θα αποδεχθούμε την διάλυση της Υγείας, η οποία δυστυχώς συντελείται με την πολιτική πού εφαρμόζεται.
................................................
.....Διαβάστε την σχετική Επιστολή - Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://workspaces.acrobat.com/?d=hvAdoHA2HjaP8ARPC8qQQQ

Δεν υπάρχουν σχόλια: