Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Το σχέδιο για συντάξεις - εξπρές σε όλα τα Ταμεία.

         Με τη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Απονομής Συντάξεων σκοπεύει το υπουργείο Εργασίας να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Εκεί θα κατευθύνεται το σύνολο των αιτήσεων συνταξιοδότησης ανεξαρτήτως Ταμείου, ώστε να αντιμετωπιστούν οριστικά τα προβλήματα που υπάρχουν στην…επικοινωνία μεταξύ των ασφαλιστικών φορέων.
         Η ρύθμιση εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο παρεμβάσεων του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την καθιέρωση του ασφαλιστικού βιογραφικού, την έκδοση προσωρινής επικουρικής σύνταξης, αλλά και την οριστική κατάργηση των βιβλιαρίων ασθενείας.
         Αυτή την εβδομάδα, ο Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφθεί την ΗΔΙΚΑ, για να γίνουν και τα επίσημα…εγκαίνια του συστήματος «Άτλας», που θα αποτελέσει το βασικό πυλώνα των αλλαγών. Στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση συνταξιοδότησης και να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο, μέσω του υπολογιστή, την πορεία της υπόθεσής τους.
Κάντε κλικ για να διαβάσετε περισσότερα στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
http://www.enikos.gr/economy/244592,To_sxedio_gia_syntaxeis_-_expres_se_ola_.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: