Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ 2015. (ΦΩΤΟ).

          Με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες  Παρασκευή 16/1/15 στις 12 το μεσημέρι η ΚΟΠΗ της ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΤΑΣ του Σωματείου μας.
        Στη κατάμεστη, από τους Εργαζόμενους και τους Συνταξιούχους του 2014, αίθουσα και στην ως συνήθως πανηγυρικού χαρακτήρα εκδήλωσή μας, είχαμε:
ü    Κατ΄ αρχήν την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, πού έφερε την αφιέρωση « Με την ΕΛΠΙΔΑ της ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του 7ορόφου Κτιρίου », από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας Κώστα Πετρόπουλο, (ομιλία που μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια) και στη συνέχεια την σχετική ομιλία του, όπου αναφέρθηκε στα πιo σοβαρά προβλήματα πού αντιμετωπίζουμε ως Νοσοκομείο και Εργαζόμενοι σ΄ αυτό, ομιλία που σας κοινοποιούμε στη συνέχεια.
ü     Στη συνέχεια είχαμε τούς καθιερωμένους χαιρετισμούς, από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας τον Κον Απόστολο Κατσιφάρα, τον Αντιδήμαρχο Πατρέων Πελεκούδα Δημήτρη, τον Υποδιοικητή της 6ης Υ.Πε τον Κον Αντωνακόπουλο, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας της ΠΟΕΔΗΝ τον Συνάδελφο Γιαννάκο Μιχάλη, την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πάτρας την Συναδέλφισσα Σταυρούλα Νικολάου, τον Διοικητή του Νοσοκομείου τον Κον Απόστολο Λέτσιο, τον Υποδιοικητή του Νοσοκομείου τον Κον Βασίλη Καραμπελιά, τον Εκπρόσωπο της 5μελούς Επιτροπής των Ιατρών Τάκη Γεωργακόπουλο, τον Πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζόμενων του ΝΝΘώρακος Βλάχο Δημοσθένη και την  Διευθύντρια της Νοσηλευτικής του Νοσοκομείου μας την Συναδέλφισσα Αβραμοπούλου Χαρά.
ü    Την κλήρωση των τυχερών, όπου το ΦΛΟΥΡΙ, τον πρώτο Λαχνό πού ήταν μια ΧΡΥΣΗ ΛΙΡΑ, προσφορά του Σωματείου μας, κέρδισε η Νοσηλεύτρια  ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΜΑΡΙΑ. Επίσης κληρώσαμε, μία 4ήμερη άδεια πού κέρδισε η Νοσηλεύτρια ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ,  μία 3ήμερη άδεια που κέρδισε ο Τεχνικός ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ και μία 2ήμερη άδεια που κέρδισε ο τεχνικός ΚΑΚΑΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
ü    Τέλος τον αποχαιρετισμό των 35 Συνταξιούχων της χρονιάς πού πέρασε και την απονομή εκ μέρους του Σωματείου μας, σχετικού ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟΥ για την πολύχρονη διαδρομή και προσφορά τους στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας.
             ...........................................................................................
         Στη συνέχεια διαβάστε την σχετική ομιλία του Προέδρου του Σωματείου μας Κώστα Πετρόπουλου: 
           ¨Εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου μας, αφού πρώτα σας καλωσορίσω και σας ευχαριστήσω παράλληλα για την παρουσία σας, σ’ αυτήν μας εδώ την γιορτή, να ευχηθώ σε όλους σας ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
       Όπως είναι γνωστό σε όλους σας, το Δ.Σ του Συλλόγου μας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνει και πραγματοποιεί αυτήν εδώ την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση, την ΚΟΠΗ της ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ μας.
        Είθισται σ΄ αυτήν μας την εκδήλωση, δοθείσης της σχετικής ευκαιρίας, να αναφερόμαστε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τα προβλήματα που μας απασχολούν ως Νοσοκομείο και Εργαζόμενους σ΄ αυτό, δεδομένου ότι ο Σύλλογός μας, όπως όλοι το γνωρίζεται εξάλλου, παλεύει και αγωνίζεται, με έντονους και δυναμικούς ρυθμούς, για την αντιμετώπιση της πληθώρας αυτών των προβλημάτων, παλεύει και αγωνίζεται, μαζί με όλους τους Συναδέλφους Εργαζόμενους – Μέλη μας και όχι μόνον, τόσο για τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας, όσο και για τα προβλήματα γενικά του χώρου της Υγείας, αλλά και γι΄ αυτά γενικά του κλάδου των Δημοσίων Υπαλλήλων, τομείς και χώροι που δυστυχώς βρίσκονται στο εκάστοτε κυβερνητικό στόχαστρο.
      Το 2014 λοιπόν, τη χρονιά που μόλις έφυγε, βρεθήκαμε όπως πάντα στις επάλξεις του αγώνα:
  • κατ΄ αρχήν για 6η συνεχή χρονιά, για το ΚΤΙΡΙΑΚΟ μας πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που παλέψαμε και παλεύουμε κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες και για το οποίο ο αγώνας που δώσαμε την χρονιά που πέρασε και συνεχίζουμε να δίνουμε μαζί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ευελπιστούμε μέσα στην τρέχουσα χρονιά να πετύχουμε τον στόχο μας, να πάρουν επιτέλους τέλος οι αγώνες μας και την 30η του Οκτώβρη της τρέχουσας χρονιάς να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί όπως προβλέπεται προς χρήση το 7όροφο κτίριο.
  • Για την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση του συστήματος, μια υποχρηματοδότηση που ταλαιπωρεί Ασθενείς και Εργαζόμενους και δεν αφήνει περιθώρια γενικά στα Δημόσια Νοσοκομεία και κατ΄ επέκταση και στο Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ να λειτουργήσει όπως πρέπει και όπως απαιτούν οι περιστάσεις. Γι΄ αυτήν την κατάσταση, που παίρνει εκρηκτικές και επικίνδυνες διαστάσεις αρκεί μονάχα να σας πω ότι ο προϋπολογισμός του 2009 που ήταν 53,3 εκ ευρώ έφθασε στα 16,9 το 2014 και στα 13,7 το 2015. Αυτή η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, σε συνάρτηση με τον νέο νόμο που ψηφίστηκε, τον Ν. 4286/14, που αφορά την σύσταση της ΕΣΑΝ.ΑΕ, της Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων, θα οδηγήσει τα Νοσοκομεία και τούς Εργαζόμενους σ΄ αυτά σε δυσάρεστες περιπέτειες.
  • Για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου, όπου οι μηδενικές σχεδόν προσλήψεις και η πληθώρα των Συνταξιοδοτήσεων, μας οδήγησαν σε απερίγραπτες καταστάσεις. Αρκεί μονάχα να επισημάνω ότι οι πάλαι ποτέ 1.250 Εργαζόμενοι φθάσαμε να είμαστε μόλις 650 και δυστυχώς με πτωτικές προοπτικές. Φέτος είχαμε 35 αποχωρήσεις, σχετικά καλός αριθμός, έναντι των προηγούμενων χρόνων που είχαμε πάνω από 100 ετησίως, με αποτέλεσμα πάρα πολλά τμήματα να λειτουργούν με προσωπικό κάτω και από τα όρια Ασφαλείας και το Νοσοκομείο να λειτουργεί χάριν της φιλοτιμίας των εναπομεινάντων Συναδέλφων μας, χαρακτηριστικά που μέρα με την ημέρα βεβαίως εξαντλούνται.
      Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να στελεχώσει τα Δημόσια Νοσοκομεία με Προσωπικό και Γιατρούς, λόγω και της αυξανόμενης δουλειάς, γιατί λόγω της κρίσης και όχι μόνον ολοένα και πιο πολλοί πολίτες προτιμούσαν και προτιμούν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι κυβερνώντες επεδίωκαν με διάφορους τρόπους την αποδυνάμωσή μας:
  • Είτε μέσω της αβεβαιότητας και του πανικού που διέσπειραν για τα Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά μας ζητήματα.
  • Είτε μέσα από τις αξιολογήσεις, αξιολογήσεις που τις αντιμετώπισε με θετικό αποτέλεσμα το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα και οι Εργαζόμενοι με την αντίσταση και την δυναμική τους και έτσι δεν φθάσαμε στον στόχο των Κυβερνώντων που ήταν το 15 % των Εργαζόμενων να το οδηγήσουν στην έξοδο.
  • Είτε μέσα από τις διαθεσιμότητες, διαθεσιμότητες που άφησαν τα Νοσοκομεία χωρίς Οδηγούς. Διαθεσιμότητες που άγγιξαν ιδιαίτερα το δικό μας Νοσοκομείο, που κτιριακά είναι πολυκερματισμένο και το ποίο ακόμη και σήμερα, 7 μήνες μετά, λειτουργεί χωρίς ουσιαστικά τούς απαραίτητους οδηγούς, με φιλότιμους Εργαζόμενους που κάνουν τον οδηγό. Διαθεσιμότητες που τις καταγγείλαμε και εναντιωθήκαμε σκληρά σ΄ αυτές, με πάρα πολλές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις. Γι΄ αυτόν μας τον αγώνα, αξίζει να το επισημάνουμε ότι η 6η Υ.Πε αντί να προβληματιστεί και να φροντίσει για την ομαλή λειτουργία μας προέβη σε διώξεις ενάντια σε όσους όρθωσαν το ανάστημά τους. Θα μείνει στην ιστορία ότι το 2014 πέρασε από την 6η Υ.Πε η χειρότερη Διοίκηση, η πιο ανίκανη και αναποτελεσματική Διοίκηση, η μοναδική Διοίκηση που μαζί με την παραδιοίκηση που είχαν συστήσει (κατάλοιπα της οποίας υπάρχουν ακόμη και σήμερα) προχώρησαν σε πρωτοφανείς διώξεις κατά των Εργαζόμενων, μια Διοίκηση που αγνοούσε το Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ και που κατά την αποχώρησή της, στηριζόμενη από μερίδα του τοπικού τύπου, συκοφάντησε συνειδητά το Νοσοκομείο, την Διοίκησή του, τον Σύλλογό μας και τούς Συναδέλφους Εργαζόμενους.
      Κλείνοντας την αναφορά μου στο 2014, αξίζει ακόμη μια φορά να επισημάνω ότι το Νοσοκομείο μας, τούς 6 από τους 12 μήνες, όπως και άλλες φορές, ήταν χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο, είμασταν και είμαστε ακόμη χωρίς υπηρεσιακό Συμβούλιο, με αδιάφορη και απόμακρη την 6η Υ.Πε, η οποία παρέμβαινε μόνον για τις εξυπηρετήσεις ημετέρων, όπως η περίπτωση με την Παθολογική Κλινική, τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και όχι μόνον.
       Το 2015 λοιπόν, η χρονιά που τώρα αρχίζει, εκτιμούμε ότι θα είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, δεδομένου ότι ξεκινάει με τους χειρότερους οιωνούς:
  • Με ελλιπείς πιστώσεις, με έναν προϋπολογισμό που δεν εγγυάται την πλήρη και σωστή λειτουργία μας, που δεν εγγυάται την μεταστέγασή μας στο 7όροφο κτίριο, εάν και εφ΄ οσον αυτό παραδοθεί μέσα στην τρέχουσα χρονιά.
  • Με ελλειπέστατο Προσωπικό και γιατρούς, δυνάμεις που σαφώς δεν εγγυώνται και δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν όλες εκείνες τις κλίνες που προβλέπει αυτός ο κουτσουρεμένος οργανισμός του Νοσοκομείου μας, ο οργανισμός που επιβάλλεται και πρέπει να αναπτυχθεί πλήρως, μετά την παράδοση του 7ορόφου.
  • Με τον νόμο για την ΕΣΑΝ ΑΕ, που προανέφερα, την Εταιρεία Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων, που σαφώς η εφαρμογή του δεν εγγυάται την σημερινή κατάσταση των Νοσοκομείων και των Εργαζόμενων σ΄ αυτά.
        Εμείς λοιπόν οι Εργαζόμενοι σ΄ αυτό εδώ το Νοσοκομείο, απέναντι σ΄ αυτήν την κατάσταση, όπως πάντα έτσι και το 2015, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, για Προσλήψεις, για επιπλέον χρηματοδοτήσεις, για την βελτίωση των εισοδημάτων μας που παραμένουν καθηλωμένα και καταδικασμένα στην φτώχεια και την εξαθλίωση, για την πλήρη και σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου, για την λειτουργία των απαραίτητων Κέντρων Υγείας που παραμένουν εγκαταλελειμμένα, για έναν νέο Οργανισμό που να καθιστά το Νοσοκομείο και τα Κ.Υ ικανά να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών της περιοχής μας, για την σωστή οργάνωση και λειτουργία του Νοσοκομείου, που οφείλω να πω ότι δεν είναι στα καλύτερά του επίπεδα..

        Κλείνοντας λοιπόν αυτήν την όσο το δυνατόν σύντομη αναφορά μου, θα ήθελα να πω ότι και το 2015 θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα μας για όλα τα προαναφερόμενα προβλήματα, πού δεν είναι και τα μόνα. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Υγείας, που αγγίζουν και αφορούν όλους μας, συνεργαζόμενοι με τους φορείς της περιοχής μας, οι οποίοι οφείλω να ομολογήσω ότι μας έχουν απογοητεύσει και ιδιαιτέρως με τους χρήστες των υπηρεσιών Υγείας, στους οποίους δυσκολεύουν κατά πολύ την πρόσβαση στις Δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, με τα μέτρα και τα χαράτσια που κάθε φορά επιβάλλουν.
       Στο δύσκολο λοιπόν 2015, ας κρατήσουμε ζωντανή την ΕΛΠΙΔΑ, την ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ και την διάθεση για ΑΓΩΝΕΣ.
        ΕΥΧΟΜΑΙ λοιπόν και πάλι σε όλουΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΥΤΥΧΙΑ, ΠΡΟΟΔΟ, και ΠΡΟΚΟΠΗ.
   - ΕΥΧΕΣ για την παράδοση επιτέλους του 7ορόφου κτιρίου, για την Πλήρη και Σωστή επαναλειτουργία του Νοσοκομείου.
- ΕΥΧΕΣ για Χρηματοδότηση και Προσλήψεις.
- ΕΥΧΕΣ για να συνεχίσουμε να Εργαζόμαστε.

                             KAΛΗ            ΧΡΟΝΙΑ 


 





























 













 

















































































 
 







































Ακολουθεί η Λαχειοφόρος 
 






 
Ακολουθεί ο Αποχαιρετισμός των Συνταξιούχων

 










 











 
 
 

                                     ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ                                         ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: