Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Νοσηλεία στους διαδρόμους και σε ράντζα για ασθενείς που χρειάζονται άμεση μεταφορά σε δωμάτιο

       Εικόνες που αποκαλύπτουν τον βαθμό της αποσύνθεσης στο χώρο της δημόσιας υγείας εκτυλίσσονται πλέον καθημερινά τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα ΤΕΠ αλλά και στις κλινικές του ΓΚΝ «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα.
       Στην καλύτερη περίπτωση από την στιγμή που θα φτάσει ένας ασθενής στα εξωτερικά ιατρεία θα χρειαστεί να περάσουν περισσότερες από δώδεκα ώρες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις του και να ληφθεί απόφαση για την εισαγωγή του ή όχι.
          Να σημειωθεί πως έναν τέτοιο Γολγοθά έζησε μία γυναίκα ασθενής, η οποία πέρασε την είσοδο των ΤΕΠ του νοσοκομείου στις 12.00 το μεσημέρι την περασμένη Τετάρτη και οι εξετάσεις της ολοκληρώθηκαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη!!! για να πληροφορηθεί στη συνέχεια τόσο αυτή, όσο και οι συνοδοί της , πως θα εισαχθεί μεν αλλά με εντολή διοίκησης θα διανυκτερεύσει – όπως και όλοι οι ασθενείς που είχε αποφασιστεί η εισαγωγή τους - στους διαδρόμους!!!
        Σε μια εποχή που θερίζουν οι ισώσεις και τα κρούσματα γρίπης αυξάνονται και στη Δυτική Ελλάδα καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο,   σε ένα από τα Δημόσια Νοσοκομεία που θεωρούνται από τις ναυαρχίδες της υγείας στην περιοχή, σε ημέρα εφημερίας υπήρχαν διαθέσιμοι μόνο τρείς γιατροί,  ενώ οι νοσηλευτές είναι είδος εν ανεπαρκεία.
         Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο PatrasTimes.gr κύκλοι από το χώρο της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή, χρίζει ιδιαίτερης διερεύνησης και άμεσης απάντησης το ερώτημα, πόσοι ασθενείς κατέληξαν πριν προωθηθούν  σε δωμάτιο νοσηλείας, ευρισκόμενοι στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας την περασμένη Τετάρτη, ημέρα εφημερίας. 
Του Γιάννη Γεωργόπουλου-PatrasTimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: