Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Στο "κόκκινο" το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα - Δεν χωράνε οι ασθενείς.

       Σε έξαρση βρίσκεται ο ιός της γρίπης αυτή την περίοδο και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας της Δημοσίας Υγείας, ενημερώνει τους πολίτες για τους τρόπους μετάδοσης και προφύλαξης από τον ιό, που ταλαιπωρεί πολλούς και στην περιοχή.
       "Ο εμβολιασμός και τα μέτρα ατομικής και ομαδικής προστασίας είναι ο μοναδικός και αποτελεσματικότερος τρόπος πρόληψης και διακοπής της εξάπλωσής της. Ως εκ τούτου και επειδή τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι η επιδημική περίοδος της φετινής γρίπης έχει ξεκινήσει, συστήνουμε και καλούμε τους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να λάβουν μέτρα ομαδικής και ατομικής υγιεινής στους χώρους εργασίας, ομαδικής διαβίωσης και κοινωνικού συγχρωτισμού (σχολεία, ιδρύματα κ.α.), για τον περιορισμό μετάδοσης της νόσου", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.
        Την ίδια ώρα αρκετοί ασθενείς από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης καταφεύγουν στο νοσοκομείο καθώς ένας σοβαρός λόγος είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις , λόγω οικονομικής ένδειας, δεν μπορούν να πληρώσουν την επίσκεψη σε ιδιώτη γιατρό.
Προ ημερών η κατάσταση στο νοσοκομείο Πατρών "Άγιος Ανδρέας" η κατάσταση ήταν εκρηκτική και 5 περιστατικά διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρα, το οποίο δεν εφημέρευε, όπως αναφέρει η Πελοπόννησος.
        Η παθολογική κλινική διαθέτει 47 κλίνες, οι κενές θέσεις γιατρών είναι 5 και κάθε μέρα περισσεύουν 20 με 30 ασθενείς και όπως δηλώνει στην εφημερίδα η διευθύντρια της παθολογικής κλινικής του ΓΚΝΠ "Άγιος Ανδρέας" Αγγελική Φραγκούλια υπάρχουν μέρες που  δεν υπάρχει γιατρός να καλύψει την εφημερία, ενώ καλεί τους πολίτες να μη σπεύδουν στο νοσοκομείο με τα πρώτα συμπτώματα γρίπης, αλλά να αναζητούν βοήθεια από τον οικογενειακό τους γιατρό ή τον γιατρό του ταμείου τους.
        Το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών είναι γνωστό, όπως και το πρόβλημα της μείωσης των κλινών από το νοσοκομείο μετά τον σεισμό του 2008, ο οποίος έβγαλε εκτός το πολυώροφο κτίριο, η ανακατασκευή του οποίου δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.
Αντιγραφή από το The Best.

Δεν υπάρχουν σχόλια: