Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

To ΥΠΟΜΝΗΜΑ του Σωματείου μας στον Υπουργό Υγείας.

Κύριε Υπουργέ
                Το  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ, το Νοσοκομείο της Πάτρας  ¨ο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ¨, όπως το γνωρίζετε, είναι ένα Νοσοκομείο κτισμένο μέσα στην  πόλη  των Πατρών, στην πύλη εισόδου της Ευρώπης και μάλιστα πάνω στον άξονα πού οδηγεί  προς  το  κέντρο- την Αθήνα,  τον άξονα με το πάρα πολύ κακό οδικό δίκτυο και κατ΄ επέκταση τις πάρα πολλές ανθρωποθυσίες. Είναι το αρχαιότερο Νοσοκομείο της περιοχής μας, με μακρόχρονη πλούσια και μάλιστα σημαντική δραστηριότητα και προσφορά. Είναι ένα Νοσοκομείο που επί 7 ολόκληρα  χρόνια δοκιμάζεται από την συνεχιζόμενη σεισμόπληκτη κατάστασή του.
          Αυτό λοιπόν το Νοσοκομείο  πού   λειτουργεί  σε τρία διαφορετικά κτίρια, είναι ένα Νοσοκομείο που εφημερεύει μέρα παρά μέρα, 15 ημέρες τον μήνα, εναλλάξ δηλ με το ΠΠΝΡΙΟΥ, καλύπτοντας έτσι, με ΑΝΙΣΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΡΟΥΣ, τις ανάγκες της Αχαΐας-της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνον, μιας περιοχής που τους πιο πολλούς μήνες του χρόνου, λόγω και της τουριστικής ανάπτυξης πού έχει,  ξεπερνά τα 3,0 εκατ.  Κατοίκους.
         Όπως όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας και οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι σ΄ αυτά, έτσι και εμείς εδώ στο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, βιώνουμε μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΣΚΛΗΡΗ και ίσως ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ πραγματικότητα, με αρνητικότατες επιπτώσεις δυστυχώς στους Ασθενείς.
         Η ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του συστήματος και η ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του, πέρα από τα τεράστια προβλήματα που δημιουργoύν στην καθημερινή ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ του Νοσοκομείου ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ, δυστυχώς  σε συνάρτηση και με την συνεχιζόμενη σεισμόπληκτη  κατάστασή του, το καθιστούν ΑΔΥΝΑΜΟ να παράσχει όλες εκείνες τις υπηρεσίες που θέλει και έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής μας.
         Αυτή η Υποχρηματοδότηση,  όπου ο πάλαι ποτέ προϋπολογισμός των 53,7 εκ Ευρώ του 2009 έχει φθάσει στα 13,3 εκ ευρώ το 2015 και η Υποστελέχωση όπου οι πάλαι ποτέ 1.250 Εργαζόμενοι του 2009 έχουμε φθάσει σήμερα να είμαστε μόλις 600, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην προοπτική ανάπτυξης, πλήρους και σωστής λειτουργίας του Νοσοκομείου μας.
        Οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα, με άσχημες συνθήκες δουλειάς, αντιμέτωποι με το στρές, το άγχος, την καταπίεση, την υπερ-εντατικοποίηση της δουλειάς, την αβεβαιότητα στην εργασία και το δικαίωμα στη σύνταξη και βεβαίως τα προβλήματα της Οικονομικής Κρίσης πού πλήττουν ιδιαίτερα εμάς τους χαμηλόμισθους  Νοσοκομειακούς Υπαλλήλους.
         Με δεδομένα λοιπόν τα προαναφερόμενα και ιδιαιτέρως την επικείμενη παράδοση προς χρήση του πολυωρόφου κεντρικού μας κτιρίου, την παράδοση του σεισμόπληκτου κτιρίου που επί 7 ολόκληρα χρόνια αγωνιωδώς  περιμένει ο λαός της περιοχής μας, επιβάλλεται και πρέπει να υπάρξουν ΑΜΕΣΕΣ και ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, έτσι ώστε αυτό να γίνει λειτουργικό και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών, όπου λόγω και της κρίσης ολοένα και πιο πολλοί προτιμούν τα Δημόσια Νοσοκομεία και στην προκειμένη περίπτωση το εύκολα προσβάσιμο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, των πολιτών της περιοχής μας που ταλαιπωρούνται  αφάνταστα όλα αυτά τα χρόνια από την σεισμόπληκτη κατάσταση μας και όχι μόνον.
        Μέρος αυτών των προβλημάτων, αυτών που επιζητούν άμεσα σχετικές λύσεις, σας τα παραθέτουμε  με το συγκεκριμένο αυτό πρώτο προς εσάς  ΥΠΟΜΝΗΜΑ μας.
................................................................................................................................................................
......Διαβάστε ολόκληρο το 5σέλιδο σχετικό ΥΠΟΜΝΗΜΑ, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: https://files.acrobat.com/a/preview/0bc8f226-a6bb-4c3a-b55d-ed7056ea6b22
.........Διαβάστε επίσης την σχετική κατάσταση που καταθέσαμε μαζί με το προαναφερόμενο Υπόμνημα, όπου αναφέρουμε όλα τα κενά που υπάρχουν και τις θέσεις που διεκδικούμε να καλυφθούν, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: