Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Το Σωματείο μας για την 2η ΔΕΣΜΗ του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

          Η Κυβέρνηση σε αντίθεση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες και δεσμεύσεις  και το χειρότερο σε αντίθεση με το φρόνιμα του λαού όπως αυτό εκφράστηκε με το πρόσφατο δημοψήφισμα, εν μέσω αντιδράσεων προχωρά στην σταδιακή ψήφιση του 3ου μνημονίου, ενός νέου μνημονίου λιτότητας, νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων, μαζικών εκποιήσεων, υποθήκευσης του δημόσιου πλούτου της  χώρας και ανατροπής των Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.  
         Μετά την ψήφιση του πρώτου πακέτου, σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου του 2015, οι πάλαι ποτέ αντιμνημονιακοί προχωρούν στη συζήτηση και ψήφιση της δεύτερης δέσμης των μνημονιακών μέτρων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν:

ü Αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με φαλκίδευση των δικαιωμάτων των δανειοληπτών. Καθιερώνονται σύντομες δίκες για τους πλειστηριασμούς ακινήτων (και της πρώτης κατοικίας) τα οποία θα καταλήγουν σε Funts του εσωτερικού και του εξωτερικού.

ü Την ενσωμάτωση στο Εθνικό Δίκαιο της χώρας μας, των Κοινοτικών Οδηγιών για την ανάκαμψη και την εξυγίανση των τραπεζών. Για άλλη μία φορά καλούνται οι πολίτες να καλύψουν τις ζημιές του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, διασφαλίζοντας τα υψηλά κέρδη των βασικών μετόχων του.

           Βέβαια αξίζει να το επισημάνουμε και να το τονίσουμε, ότι η κυβέρνηση για να αποφύγει τον περαιτέρω εκφυλισμό της κυβερνητικής πλειοψηφίας, απέφυγε να συμπεριλάβει σήμερα στη λίστα με τα δεύτερα προαπαιτούμενα μέτρα του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, το φορολογικό των αγροτών, την αντισυνταγματική κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και τη μείωση των συντάξεων. Μαζί με άλλα δυσμενή μέτρα, προτίθεται να τα φέρει προς ψήφιση με τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων στα θερινά τμήματα της ΒΟΥΛΗΣ (πρώτο Δεκαπενθήμερο του Αυγούστου), ή με τη συνολική ψήφιση του 3ου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

         Η νέα κυβέρνηση, που συνεχίζει την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων, που έντονα κατέκρινε υποσχόμενη παράλληλα πολλά στον Ελληνικό λαό που δυστυχώς εξαπάτησε, υποταγμένη πλήρως στην ΤΡΟΪΚΑ, η οποία οσονούπω εγκαθίσταται στη χώρα μας αναλαμβάνοντας το Νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, με ειλημμένες αποφάσεις της ξηλώνει ότι απέμεινε από ασφαλιστικά, μισθολογικά, εργασιακά και  κοινωνικά δικαιώματα.

       Απέναντι σ΄ αυτήν την πολιτική, που είμαστε ΡΙΖΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και εμείς τον ΑΓΩΝΑ:

Ø  Να μην περάσει και να ανατραπεί το νέο βάρβαρο μνημόνιο.

Ø   ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  και ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, 

 ΔΕΞΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ.

Ø  Την προάσπιση της λαϊκής κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και Δημοκρατίας.

Ø  Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Ø  Την προάσπιση της μεγαλύτερης κοινωνικής κατάκτησης της  

 μεταπολίτευσης που είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας.

  Συνεχίζουμε τον ΑΓΩΝΑ όσο θα συνεχίζεται αυτή η ΒΑΡΒΑΡΗ και ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: