Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

ΑΧΑΪΑ:Μέσα σε 6 χρόνια η ανεργία αυξήθηκε κατά 28, 4%-ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ.

        Μάλλον αποκαρδιωτικά και κάτι παραπάνω είναι τα αποτελέσματα των μνημονίων σε ότι αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα που ελπίζουμε από την νέα συμφωνία.
         Μελέτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σχετικά με τα ποσοστά της ανεργίας όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών που ακολούθησαν τα μνημόνια, φανερώνει ότι η πολιτική της ύφεσης και της λιτότητας, δίνει την δυνατότητα στην ανεργία να εξαπλωθεί και να φτάσει σε δυσθεώρητα μεγέθη.
       Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας αυτής, το 2008 η ανεργία, κυμαινόταν στο ποσοστό του 10,4% στην Αχαΐα. Το 2014 μετά από δύο μνημόνια εκτοξεύτηκε στο 38,8%. Δηλαδή μέσα σε έξι χρόνια η ανεργία πήρε 28, 4% αύξηση!
     Σε μεγάλα ποσοστά εκτινάχτηκε η ανεργία και στoυς άλλους δύο νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, σε αυτά τα έξι χρόνια. Στην Αιτωλοακαρνανία το 2008 η ανεργία ήταν στο 9,4% για να φτάσει το 2014 στο 23,1%.
        Στην Ηλεία το 2008, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της έρευνας αυτής, η ανεργία ήταν 9,4% για να φτάσει το 2014 στο 13,6%.Το μεγαλύτερο βέβαια τίμημα της «ανάπτυξης» αυτής το πλήρωσε σε επίπεδο νομών η Αχαΐα, κρίνοντας από τα ποσοστά.
       Όλα αυτά δείχνουν ότι η λεγόμενη ανάπτυξη που έχουν τάξει όλα αυτά τα χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις μέσα από τις συμφωνίες και τα προγράμματα πολιτικής που τους εκπονούν, όχι μόνο δεν έρχεται, αλλά είναι αντιστρόφως ανάλογη, με την ανεργία.
       Μένει να δούμε τα ποσοστά που θα φτάσει στην περιοχή μας η ανεργία το 2015 μετά από τα όσα έχουν προηγηθεί και ύστερα από την εφαρμογή των πρώτων μέτρων του περίφημου «αναπτυξιακού» τρίτου μνημονίου…
Aναδημοσίευση από SkaiPatras

Δεν υπάρχουν σχόλια: