Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Τρόικα: Άρχισε ο έλεγχος από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους – Φωτιά τα μέτρα για μισθωτούς και συνταξιούχους.

- Άρχισαν οι έλεγχοι από τα τεχνικά κλιμάκια, τις επόμενες ημέρες έρχονται και οι επικεφαλής
- Οριακή η διαπραγμάτευση πρέπει να έχει τελειώσει ως τις 15 Αυγούστου
- Αν δεν ολοκληρωθεί η η συμφωνία έρχονται άμεσα νέα μέτρα για δάνειο μέσω EFSM
- Τι θα γίνει με μισθούς, συντάξεις, εργασιακά

         Για τρόικα ακούγαμε και τρόικα δεν βλέπαμε επί δυο βδομάδες. Ιδού λοιπόν οι πρώτοι από τους συνολικά 54 υψηλόβαθμους και χαμηλόβαθμους των θεσμών θα κάνουν φύλλο και φτερό μέσα στις επόμενες ημέρες τα στοιχεία για να έρθει η συμφωνία...
       Οι εκπρόσωποι των θεσμών, που εκτός της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ πλέον προέρχονται και από τον ESM έχουν στρατοπεδεύσει στο ξενοδοχείο Χίλτον απ' όπου λίγο μετά τις 10 το πρωί αναχώρησαν για το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τις πρώτες επαφές.
        Η τρόικα βάζει τέλος στις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης για παρεμβάσεις στις συλλογικές συμβάσεις, απαιτούν να μην αυξηθεί ο κατώτατος μισθός σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και να διατηρηθεί ο χαμηλός μισθός για τους νέους κάτω των 25 ετών.
       Σε ό,τι αφορά στα εργασιακά απαιτούν να τεθούν περιορισμοί στις απεργίες και συνδικαλιστικές ελευθερίες όπως ισχύουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
         Τα σχέδια των τροϊκανών σύμφωνα με τα σενάρια που ακούγονται περιλαμβάνουν και νέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και μάλιστα της τάξης του 30%, αλλά και μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από 5% ως 10%.
        Αμέσως μετά τους εκπροσώπους των θεσμών στο ΓΛΚ έφτασε καο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δ. Μάρδας αν και σε επικοινωνιακό επίπεδο η κυβέρνηση δεν θέλει να "φαίνεται" ότι οι υπουργοί έρχονται σε επαφή με τους τροικανούς και ειδικά με τους τεχνοκράτες και όχι τους επικεφαλής. 
       "Ότι είναι να μάθετε για τις συναντήσεις θα το μάθετε από τους συντονιστές της διαπραγμάτευσης εκ μέρους της κυβέρνησης. Εμείς είμαστε ένα γραφείο υποστήριξης της διαπραγμάτευσης. Ενημερωνόμαστε και δίνουμε τις πληροφορίες που χρειάζονται για να κυλήσει ομαλά η διαπραγμάτευση", είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.
Αναδημοσίευση από NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια: