Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Στη δημοσιότητα η νέα συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους – Όλα τα σκληρά μέτρα που καλείται να υλοποιήσει η κυβέρνηση Τσίπρα.

         Σκληρά μέτρα περιλαμβάνει η νέα συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων, η οποία «έκλεισε» στις Βρυξέλλες. Το κείμενο της συμφωνίας δόθηκε στη δημοσιότητα και σύμφωνα με tovima.gr περιλαμβάνει τα εξής:
-Δάνειο 86 δισ. ευρώ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, με τη «συνεχιζόμενη και πλήρη εμπλοκή του ΔΝΤ» το οποίο μπορεί να εκταμιεύσει επιπλέον 16 δισ. ευρώ από το τρέχον πρόγραμμά του.
-Αναπτυξιακό «πακέτο» 35 δισ. ευρώ.
-Αναδιάρθρωση χρέους: Το Eurogroup αποκλείει το κούρεμα στην ονομαστικά αξία του χρέους αλλά προκρίνει «σημαντικό πακέτο μέτρων για τη στήριξη της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους τα οποία θα εξομαλύνουν το μονοπάτι εξυπηρέτησης και θα μειώσουν σημαντικά το κόστος (σ.σ.:τοκοχρεολύσια)».
-Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας 50 δισ. ευρώ. Θα έχει την έδρα του στην Ελλάδα. Θα περάσουν σε αυτό περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου. Από τις πωλήσεις και την αξιοποίηση της περιουσίας τα 25 δισ. ευρώ θα ενισχύσουν τις τράπεζες, τα 12,5 δισ. ευρώ ευρώ θα κατευθυνθούν για την εξυπηρέτηση του χρέους και το υπόλοιπα 12,5 δισ. ευρώ για επενδύσεις που θα αποφασιστούν από την Ελλάδα.
-Στενότερη επιτήρηση με παρουσία των Τριών Θεσμών στην Αθήνα.
       Η Ελλάδα καλείται ως την Τετάρτη 15 Ιουλίου να περάσει από τη Βουλή προαπαιτούμενες ενέργειες, γι΄ αυτά  τα νέα μέτρα, που μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:  http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/341449

Δεν υπάρχουν σχόλια: