Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ολες οι ανατροπές στις συντάξεις - Επιπλέον εργασία έως 9,5 χρόνια για τους 50άρηδες.

      Αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα θα βρεθούν χιλιάδες συνταξιούχοι αλλά και ήδη εργαζόμενοι, εξαιτίας των ανατρπών στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις που θα τα σχέδια των δανειστών.
         Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι προτάσεις αποσκοπούν στην σταδιακή αν και απότομη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης με στόχο το 2022 κανένας να μην έχει την δυνατότητα να βγει στην συνταξη αν δεν έχει συμπληρώσει το 67 έτος της ηλικίας του.  Το μέτρο δεν εξαιρεί κανέναν εργαζόμενο και κυρίως δεν εξαιρεί τις γυναίκες, μητέρες ανηλίκων. 
          Ισχυρό σοκ αναμένεται να υποστούν όσοι από την 1η Ιουλίου 2015 έως το τέλος της χρονιάς θα συμπληρώσουν το 50ο έτος της ηλικίας τους, καθώς φορτώνονται μονομιάς 6,5 χρόνια επιπλέον εργασίας.
           Ακόμη μεγαλύτερη θα ειναι η επιβάρυνση για όσους κλείσουν τα 50 του μέσα στο 2016 καθώς αυτοί θα επιβαρυνθούν με 8 χρόνια επιπλέον εργασίας και θα μπορέσουν να βγουν στην σύνταξη το 2024.
          Το 2017 οι 50άρηδες θα επιβαρυνθούν με 9,5 χρόνια επιπλέον εργασίας και θα βγουν στην σύνταξη το 2026. 
          Η πρόταση προβλέπει σαρωτικές αλλαγές για όλους τους ασφαλισμένους με κλιμακωτή αύξηση των ορίων ηλικίας με μεταβατική περίοδο από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 έως το τέλος του 2021, ενώ από την 1η/1/2022, το όριο εξόδου στη σύνταξη καθορίζεται για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους στο 67ο έτος.
          Η αύξηση των ορίων ηλικίας, σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύει ο «Ε.Τ.» της Κυριακής, επηρεάζει όλους όσοι θα μπορούσαν να αποχωρήσουν σε ηλικίες από 50 έως 66 ετών! Κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με το νέο όριο ηλικίας που ισχύει το έτος που οι ίδιοι συμπληρώνουν την ηλικία των 50 έως 66 ετών.
..................................................................................................................................................................
.............Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό αρθρο, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=33039&subid=2&pubid=113639466

Δεν υπάρχουν σχόλια: