Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Ρωμανιάς: Δεν ξέρουν από κοινωνική ασφάλιση οι διαπραγματευτές του Μαξίμου

Ρωμανιάς: Δεν ξέρουν από κοινωνική ασφάλιση οι διαπραγματευτές του Μαξίμου
        Σαφείς αιχμές για τη διαπραγματευτική ομάδα του μεγάρου Μαξίμου που έρχεται σε επαφή με την τρόικα άφησε το πρωί ο γεν. γραμ. Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Ρωμανιάς.
         "Το διάστημα του εξαμήνου, ειδικά στον τομέα τον δικό μου, το συνταξιοδοτικό, τα πρόσωπα που είχαν εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματεύονται για το συνταξιοδοτικό, δεν ήξεραν κοινωνική ασφάλιση. Αν τους ρωτήσεις τώρα τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση, τον ορισμό να σου δώσουνε, δεν ξέρουν", ανέφερε ο κ. Ρωμανιάς, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA" .
Και συνέχισε: "Τα ίδια πρόσωπα εξακολουθούν να "διαπραγματεύονται" και τώρα. Οι άλλοι είναι επαγγελματίες, τούτοι εδώ είναι, όχι ερασιτέχνες, δεν ξέρουνε. Εγώ δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος και θέλω να φύγω από το υπουργείο μια ώρα νωρίτερα, έμεινα με παράκληση του σημερινού υπουργού που είναι παλιός φίλος και προσπαθεί ο άνθρωπος".
         Μιλώντας ειδικότερα για την διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τις πρόωρες συντάξεις είπε ότι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κ. κ. Καρόνε έδωσε στο υπουργείο Εργασίας έναν πίνακα που έχει προκύψει από έναν αλγόριθμο και για τον οποίο είπε ότι "υπακούει σε μια μαθηματική λογική" που "στην πράξη δεν βγαίνει" καθώς "είναι παράλογος, είναι τρέλα, σκέτη τρέλα".
«Πάρτε τον Κουτρουμάνη»
          Την ανάγκη να δημιουργηθεί μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης στην οποία θα συμμετέχουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά το αντικέιμενο σε κάθε ανοχτό μέτωπο με το κουαρτέτο, υπογράμμισε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας επίσης στο "Πρωινό Mega".
«Δεν τον φτάνουν ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι τον Κουτρουμάνη, όσον αφορά στη γνώση του Ασφαλιστικού. Γιατί δεν το παίρνουν στη διαπράγματευση;» είπε η κ. Μπακογιάννη.
Αναδημοσίευση από το ΕΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: