Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Aπάντηση στην ανακοίνωση του Σωματείου των Εργ/νων στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ.

          Σε ότι αφορά την παρέμβαση – απάντηση του Σωματείου των Εργαζόμενων στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ, με αφορμή την χθεσινή μας ανακοίνωση, γνωστοποιούμε ότι δεν ήταν και δεν είναι στις προθέσεις μας να υποκαθιστούμε άλλα όργανα ούτε να το παίζουμε προστάτες κανενός, απλά αναφερόμενοι στο χάλι της υγείας που βρίσκεται ένα βήμα πριν το BLACK AOUT, φέραμε ως παράδειγμα δύο από τα Νοσοκομεία της περιοχής μας, αυτά που πρόσφατα επισκέφθηκαν σχετικά τον Υπουργό Υγείας.
         Πέρα όμως απ΄ αυτά, που κακώς δημιούργησαν τριβές,  δοθείσης της ευκαιρίας οφείλουμε να επισημάνουμε, αυτό που έχει μεγάλη σημασία, ότι το εκεί Σωματείο με την σχετική ανακοίνωσή του δεν διαψεύδει τις αναφορές που κάνουμε στην ανακοίνωσή μας για την κατάσταση που επικρατεί στο ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ, όπως είναι:
ü Η επί ένα χρόνο λειτουργία του συγκεκριμένου Νοσοκομείου, χωρίς ΔΙΟΙΚΗΤΗ, γεγονός απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο.
ü Οι μετακινήσεις Προσωπικού που κακώς και παρανόμως γίνονται από την εκτελούσα χρέη Διοικήτριας, της οποίας ο ρόλος είναι η αντιμετώπιση της τρέχουσας λειτουργίας του Νοσοκομείου. 
ü Τα ¨εγκαίνια¨, ποια εγκαίνια άραγε; Εγκαίνια σε τμήματα που λειτουργούν προ 5ετίας; Εγκαίνια επειδή αγοράστηκε ένας πάγκος και μπήκε μια πινακίδα; υποτιμώντας έτσι την νοημοσύνη όλων των συμμετεχόντων σ΄ αυτά και όχι μόνον.  
Όλα αυτά που επιβεβαιώνει και η  3μελής επιτροπή των Ιατρών του συγκεκριμένου Νοσοκομείου, η οποία προχωρά και λίγο παραπέρα, αναδεικνύοντας παράλληλα τα προβλήματα με τον ΑΞΟΝΙΚΟ που παραμένει ανενεργός για πάνω από τρείς μήνες, για το μηχάνημα αερίων που δεν λειτουργού και πηγαινοέρχονται για τις σχετικές εξετάσεις καθημερινά στον ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑ, κλπ από τα πολλά εκεί κακώς κείμενα.
         Συνεπώς για όλα αυτά τα υπαρκτά προβλήματα,  περιμέναμε την απάντηση των αρμοδίων που δυστυχώς ποιούν την νησαν και όχι του εκεί Σωματείου που έχει ηθική υποχρέωση να τα καταγγείλει, να τα αναδείξει και να ζητήσει αν χρειαζόταν και την δική μας στήριξη για  την από κοινού αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.
           Η αντιμετώπιση των  προβλημάτων της Υγείας, δεν έχει ΦΡΑΓΜΟΥΣ και ΣΥΝΟΡΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και πρέπει όπως κατά το παρελθόν έτσι και τώρα να συντονιστούμε όλα τα  Σωματεία του χώρου της Υγείας του Νομού μας και να  παλέψουμε όλα αυτά τα προβλήματα της Υγείας που αγγίζουν και αφορούν όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: