Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

"Ανάσα" για τη συνέχιση κατασκευής του πολυώροφου κτιρίου στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας - Τις επόμενες ημέρες ένα ποσό στον εργολάβο

        Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταβληθεί ένα ποσό στον εργολάβο προκειμένου έτσι να συνεχίσει τις εργασίες κατασκευής στο πολυώροφο κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών "Άγιος Ανδρέας".
        Αυτό δεσμεύτηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες το μεσημέρι.
        Ο Περιφερειάρχης από την πρώτη στιγμή της είδησης πως ο εργολάβος ετοιμάζεται να βάλει "λουκέτο" στο εργοτάξιο, λόγω μη πληρωμής, πρόλαβε την τελευταία στιγμή και "έσωσε" την... παρτίδα!
         Επικοινώνησε άμεσα με τρεις Υπουργούς και συγκεκριμένα τους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης, ζητώντας τους την συνδρομή τους ώστε να εκταμιευτούν γρήγορα τα χρήματα προς τον εργολάβο έτσι ώστε να μην σταματήσει το έργο.
Και ευτυχώς τα καλά νέα ήρθαν δια στόματος Αλέξη Χαρίτση!!!
Να σημειωθεί πως μόλις προχθές ο Περιφερειάρχης με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, ζητούσε την άμεση αποκατάσταση της ροής χρηματοδότησης των λογαριασμών των συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ, ΕΠΕΡΑΑ, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
        Όπως τόνιζε μεταξύ άλλων, «η Περιφέρεια βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο αδιέξοδο με την αντικειμενική αδυναμία αποπληρωμής οικονομικών υποχρεώσεων, λόγω σημαντικών καθυστερήσεων πίστωσης των λογαριασμών των συγχρηματοδοτούμενων έργων ΕΣΠΑ, ΕΠΕΡΑΑ, του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αλλά και του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Συνέπειες της ελλιπούς χρηματοδότησης είναι να παραμένουν απλήρωτοι οι εργολάβοι, να στενάζουν οι τοπικές οικονομίες και τα έργα να παραμένουν βαλτωμένα και ημιτελή».
Αναδημοσίευση από το Τεμπο24

Δεν υπάρχουν σχόλια: