Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Σύσκεψη με τον υπουργό Υγείας για το Γ.Ν. Αμαλιάδας

         Θετική είναι η αποτίμηση από τη σύσκεψη των φορέων του δήμου Ήλιδας και της Ηλείας με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, χθες το πρωί στην Αθήνα. Οι φορείς εξήγησαν στον υπουργό  την αξία του νοσοκομείου της Αμαλιάδας ως νοσηλευτικής μονάδας που εξυπηρετεί τη βόρεια Ηλεία.
          Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, Κώστας Τζαβάρας και Γιάννης Κουτσούκος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Λάμπης Αριστειδόπουλος, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ Ήλιδας κ. Νικολακόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Τζουλέκης, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Τσαούσης, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Γ.Ν. Αμαλιάδας κ. Μιχαλόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αγιομυργιαννάκης κ.α.
        Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα πολιτικό σχέδιο να κλείσει το νοσοκομείο παρά τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί. Δεσμεύτηκε δε να βοηθήσει στην εξομάλυνση της λειτουργίας της νοσηλευτικής μονάδας Αμαλιάδας και στο θέμα των γιατρών.
        Ο κ. Ξάνθος είπε στους Ηλείους πως μετά από αίτημα της διοίκησης μπορούν να ζητήσουν γιατρούς από την ανοικτή λίστα των επικουρικών. Οι φορείς ζήτησαν τέσσερις γιατρούς, εκ των οποίων ο ένας μόλις ανέλαβε στην ειδικότητα του χειρουργού. Απομένουν ένας παθολόγος, ένας αναισθησιολόγος και ένας καρδιολόγος με τις δύο πρώτες ειδικότητες να είναι ιδιαίτερα «δυσεύρετες». Ο υπουργός τόνισε δε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει και πάλι θέμα με τις εφημερίες που θα προκαλέσει δυσλειτουργίες.
        Στη σύσκεψη τέθηκε και το θέμα της αξιοποίησης της νέας πτέρυγας το νοσοκομείου όπου ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ζήτησε να υπάρξει χρηματοδότηση ώστε να προχωρήσει το θέμα του εξοπλισμού πρωτίστως στο ισόγειο και να ξεκινήσει έτσι η λειτουργία της πτέρυγας.
         Ο υπουργός Υγείας μιλώντας για το θέμα της ενιαίας διοίκησης επισήμανε πως θα ανακοινωθεί μέσα στο Μάιο για το Γ.Ν. Ηλείας. Τέλος ανέφερε πως σύντομα θα επισκεφθεί την περιοχή για να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί.
Αναδημοσίευση από Tempo24

Δεν υπάρχουν σχόλια: