Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΠΟΕΔΗΝ:Η κυβέρνηση σε διατεταγμένη υπηρεσία διάλυσης του ΕΣΥ

       Οι Υπουργοί Υγείας κάθε ημέρα ανακοινώνουν πολυάριθμες προσλήψεις και την πλήρη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του ΕΣΥ.
Η πραγματικότητα τους διαψεύδει.
       Το ΕΣΥ αργοσβήνει εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης.
Εφέτος τα Νοσοκομεία θα λάβουν ως Κρατική Χρηματοδότηση 1,15 δις ευρώ, αν και οφείλουν στους προμηθευτές 1,3 δις ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές (στοιχεία Γ.Λ.Κ.). Ταυτόχρονα εφέτος επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί τους με τη χορήγηση των ακριβών φαρμάκων που πέρυσι χορηγούσε ο ΕΟΠΥΥ.
      Όχι μόνο δεν αυξήθηκε εφέτος η Κρατική Χρηματοδότηση όπως ισχυρίζονται οι Υπουργοί της Υγείας, αλλά δεν εκταμιεύονται στην ώρα τους τα κουτσουρεμένα κονδύλια της επιχορήγησης, εξαιτίας της τρέχουσας Αξιολόγησης.
       Η κυβέρνηση προετοιμάζει τη νέα Μνημονιακή κολοτούμπα, διαμορφώνοντας συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στους Φορείς κοινωνικής πολιτικής (και στα Νοσοκομεία).
      Τα Νοσοκομεία εφέτος έλαβαν 150 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 1/12 της ετήσιας χρηματοδότησης, αν και μέχρι τώρα θα έπρεπε να έχουν λάβει 400 εκατ. ευρώ.
ΣΤΕΓΝΩΣΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ.
Οι εταιρείες η μία μετά την άλλη διακόπτουν τις προμήθειες.
      Τα Νοσοκομεία εμφανίζουν σημαντικές ελλείψεις σε υγειονομικό, φαρμακευτικό υλικό καθώς επίσης σε αναλώσιμα και χειρουργικά υλικά.
Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
      Τέσσερις μήνες απλήρωτοι είναι οι εργαζόμενοι με σύμβαση έργου (πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι). Με το πρόσχημα των οφειλόμενων από τα Νοσοκομεία οι εργολάβοι έχουν απλήρωτους πέντε μήνες τους εργολαβικούς εργαζόμενους.
       Σας κοινοποιούμε την μόνη εφέτος Απόφαση του Υπουργού Υγείας που αφορά τακτική επιχορήγηση Νοσοκομείων του ΕΣΥ ύψους 150 εκατ. ευρώ.
Ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί Υγείας στο ζήτημα των προσλήψεων διαψεύδονται από την η ίδια την κυβέρνησή τους.
       Με βάση την ΑΠΟΓΡΑΦΗ του ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ (ιστοσελίδα ΠΟΕΔΗΝ) που δημοσίευσε το Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκύπτει ότι εφέτος μισθοδοτούνται 2.500 λιγότεροι υπάλληλοι στο ΕΣΥ σε σχέση με πέρυσι και συνολικά για την τριετία μισθοδοτούνται 13.500 λιγότεροι υπάλληλοι.
      Που είναι λοιπόν το πολυάριθμο προσωπικό, το οποίο κάθε ημέρα ανακοινώνει ο Υπουργός Υγείας, ότι προσλαμβάνει στο Σύστημα;
       Η προκήρυξη των 950 θέσεων της προπροηγούμενης κυβέρνησης ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί (Ιανουάριο δεσμευόταν η κυβέρνηση) και οι νέες θέσεις εργασίας από τη συγκεκριμένη προκήρυξη δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 400, αφού θα υπάρξει ανακύκλωση του υπηρετούντος προσωπικού με την αύξηση των μορίων της εμπειρίας ως προσόν διορισμού.
       Η αλήθεια είναι ότι έστω έναν νέο υπάλληλο στα Νοσοκομεία έχουμε να δούμε πέντε χρόνια.
Μόνο μικρός αριθμός Επικουρικών που παρά το αίτημά μας για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, το Υπουργείο Υγείας προετοιμάζει την απόλυσή τους (Σεπτέμβριο 2016).
Που είναι οι νέοι Υπάλληλοι που θα στελέχωναν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΚΕΕΛΠΝΟ), στη θέση των εξειδικευμένων επαγγελματιών που απολύθηκαν, προκειμένου να προσληφθούν εκτός ΑΣΕΠ «τα δικά της παιδιά της κυβέρνησης»;
       Που είναι η αύξηση της χρηματοδότησης στο ΕΣΥ κατά 300 εκατ. ευρώ εφέτος για την οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση, όταν δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο στον Προϋπολογισμό που εκτελείται και στο βωμό της Αξιολόγησης, της ΤΡΟΪΑΣ και των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ η κυβέρνηση δεν εκταμιεύει την ανεπαρκέστατη προβλεπόμενη χρηματοδότηση.
       Η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαταγμένη υπηρεσία. Πουλάει φύκια (τα αριστερά Μνημόνια, τη διάλυση, τη συρρίκνωση) για μεταξωτές κορδέλες (ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ).
Αναβάθμιση για την κυβέρνηση είναι η κατάργηση Νοσοκομείων (Αμαλιάδα, Μεσολόγγι και άλλα 50 μικρά και μεσαία διασυνδεόμενα Νοσοκομεία).
      Αναβάθμιση για την κυβέρνηση είναι η κατάργηση και η συγχώνευση κλινικών μέσω της έκδοσης Νέων Οργανισμών (παράδειγμα: Νευροχειρουργικές κλινικές Αττικής).
Αναβάθμιση για την κυβέρνηση είναι η διάλυση των Μονάδων Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.
      Αναβάθμιση για την κυβέρνηση είναι η πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων , η εντατικοποίηση, η εργασιακή εξουθένωση.
       Αναβάθμιση για την κυβέρνηση είναι η πλήρης απραξία της για την ενίσχυση των Υγειονομικών Μονάδων που περιθάλπουν Πρόσφυγες και Μετανάστες (Νοσοκομεία και Πρωτοβάθμιες Μονάδες Νησιών, Κιλκίς κ.α.).
       Η ΠΟΕΔΗΝ αγωνίζεται να σώσει τις δύο μεγαλύτερες κοινωνικές κατακτήσεις που είναι το ΕΣΥ και το Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Να ενταχθούν οι Υγειονομικοί και οι Προνοιακοί υπάλληλοι στα ΒΑΕ.
Γι’ αυτό βρίσκεται σε διαρκείς κινητοποιήσεις.
       Γι’ αυτό βρίσκεται στη διαδικασία να ενημερώσει τους επικεφαλείς των κομμάτων, ζητώντας να αναλάβουν πρωτοβουλίες εκτός και εντός Βουλής, έστω τώρα την ύστατη ώρα να σωθεί το ΕΣΥ, παρ’ ότι έχουν πολιτικές ευθύνες κάποια από αυτά, είτε επειδή άσκησαν είτε γιατί ψήφισαν Μνημονιακές πολιτικές.
Η συνταγή είναι απλή.
- Σύγκλιση των Δημοσίων Δαπανών Υγείας με το Μέσο όρο των δαπανών υγείας των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
- Επαρκής στελέχωση και χρηματοδότηση του Συστήματος
- Δωρεάν Υγεία με καθολική πρόσβαση στο ΕΣΥ
Από την  Ε.Ε. της  ΠΟΕΔΗΝ
.......................................................


     Δείτε τον πίνακα των σχετικών επιχορηγήσεων των νοσοκομείων, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:  http://www.poedhn.gr/deltia-typoy/item/download/1703_024b81b993b8a369f52df798937fa9c5

Δεν υπάρχουν σχόλια: