Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Ηλεία: «Θα κλείσει η Αμαλιάδα εάν δεν δοθεί λύση με το Νοσοκομείο…»

        «Θα κλείσει η Αμαλιάδα εάν δεν δοθεί λύση με το Νοσοκομείο…» ξεκαθάρισε χθες ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, δίνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, μετά τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις που έχουν οδηγήσει τη νοσηλευτική  μονάδα στο χείλος του λουκέτου, ενώ καυτηρίασε το γεγονός ότι το θέμα το παραπέμπει ο ένας… στον άλλο…
       Ο κ. Χριστοδουλόπουλος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες το μεσημέρι, ούτε λίγο ούτε πολύ προκάλεσε τους αρμοδίους και την κυβέρνηση να πάρουν επιτέλους μία οριστική απόφαση για το θέμα και εάν θέλουν να κλείσει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας να το πουν ξεκάθαρα και να αναλάβουν και την πολιτική ευθύνη.
Δεν βρέθηκε λύση
        Νωρίτερα χθες το πρωί είχε γίνει συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιώργο Γιαννόπουλο στο γραφείο του στην Πάτρα, σε συνέχεια ουσιαστικά της συνάντησης που είχε γίνει το Σάββατο στον Πύργο με την διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κα Χρύσα Πετροπούλου, όπου δεν είχε βρεθεί λύση.
   Στη χθεσινή συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, ο αναπληρωτής διοικητής στο Νοσοκομείο κ. Κώστας Καραΐνδρος και ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος, ωστόσο ούτε και χθες βρέθηκε λύση.
Έτσι, το μεσημέρι ο κ. Χριστοδουλόπουλος συγκάλεσε εκτάκτως την εκτελεστική επιτροπή του δήμου, όπου συμμετείχαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων κ. Γιάννης Λυμπέρης, κ. Νίκος Διαμαντόπουλος και κ. Τάσος Σμέρος, καθώς και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κώστας Τσαούσης, προκειμένου από κοινού να ληφθούν αποφάσεις.
Σύμπνοια
      Όπως τονίστηκε από τον κ. Χριστοδουλόπουλο, υπάρχει σύμπνοια για το συγκεκριμένο θέμα από όλες τις παρατάξεις και τους φορείς και οι ενέργειες γίνονται από κοινού για να βρεθεί λύση. Με δεδομένο λοιπόν ότι χθες δεν βρέθηκε λύση, σήμερα στη 1 το μεσημέρι Δήμαρχος, επικεφαλής και εκπρόσωποι φορέων θα βρεθούν στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας για να αναζητήσουν λύση στο πρόβλημα με τις εφημερίες για το μήνα Απρίλιο, ενώ αύριο στις 12:30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον Υπουργό, η οποία θα γίνει είτε βρεθεί λύση σήμερα είτε όχι.
    «Μετά τη σύσκεψη που έγινε το Σάββατο πήγαμε στην διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κα Πετροπούλου, η οποία μας παρέπεμψε στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιαννόπουλο για να δώσει λύση, ο οποίος με τη σειρά του μας παρέπεμψε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου που συνεδριάζει την Τρίτη. Μας παραπέμπει ο ένας στον άλλο. Για το δε επικουρικό χειρουργό μας είπαν ότι έχει υπογραφεί από τον Υπουργό η απόφαση για την τοποθέτησή του και ότι αναμένεται η ανάρτηση στη διαύγεια και σε μία έρευνα που έκανα σήμερα (σημ. χθες) διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει υπογραφή από τον Υπουργό, έκανα παρέμβαση και μου είπαν ότι θα υπογραφεί άμεσα και θα αναρτηθεί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος δεν έκρυψε την αγανάκτησή του για τα όσα συμβαίνουν, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν είμαι γιατρός, ούτε αρμόδιος για να ξέρω πώς θα βρουν γιατρούς για τις εφημερίες. Γνωρίζω ότι τα δύο νοσοκομεία είναι αλληλοκαλυπτόμενα, αλλά βλέπουμε να παίρνουν πάντα γιατρούς από την Αμαλιάδα και όχι από τον Πύργο».
Να αναλάβουν την ευθύνη
     Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ζήτησε να υπάρξει επιτέλους ξεκάθαρη θέση και ανάληψη ευθυνών: «Δεν παίρνει κανείς την ευθύνη να πει ότι λόγω κρίσης, λόγω Καλλικράτη στην υγεία, ότι πρέπει να κλείσει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και περιμένουν να κλείσει εκ των έσω. Μέχρι εδώ όμως, δεν πάει παραπέρα. Η Αμαλιάδα θα κλείσει εάν δεν δοθεί άμεσα λύση για το θέμα που έχει προκύψει με τις εφημερίες Απριλίου. Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας εξυπηρετεί το μισό νομό».
Στο ερώτημα τι μέλλει γενέσθαι με το έγγραφο που απέστειλε ο κ. Γιαννόπουλος το απόγευμα της Παρασκευής, όπου αναφέρει ότι θα εισηγηθεί στον Υπουργό το προσωρινό κλείσιμο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι στη χθεσινή συνάντηση με τον διοικητή τους ενημέρωσε ότι έστειλε ένα εμπιστευτικό έγγραφο σαν τρόπο πίεσης για να λειτουργήσει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και ότι το ανέφερε στον Υπουργό και η απάντηση του Υπουργού ήταν να βρεθεί τρόπος να λειτουργήσουν και τα δύο Νοσοκομεία.
«Δεν διορίζω εγώ»
       «Δεν μπορούν να πετάνε το μπαλάκι στο Δήμαρχο, δεν διορίζω εγώ γιατρούς. Περιμένουμε τόσο καιρό να μας δει ο Υπουργός και επιτέλους θα μας δει την Τετάρτη. Ας πάρουν την πολιτική απόφαση ότι το κλείνουν. Να είναι δική τους απόφαση. Όχι όμως να λένε ότι δεν κλείνει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και να μην κάνουν τίποτα για να το στηρίξουν. Στέλνουν γιατρό από το Κέντρο Υγείας Βάρδας για να κάνει εφημερίες στο Ληξούρι, εδώ δεν μπορούν να φέρουν κανέναν;» ξέσπασε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.
      Αναφορικά με τους βουλευτές της κυβέρνησης που δεν παρευρέθηκαν στη σύσκεψη του Σαββάτου, ο κ. Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι μόνο η κα Γεωργοπούλου- Σαλτάρη επικοινώνησε μαζί του και του είπε ότι είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις στη Βουλή, ενώ παρευρέθηκε τελικά μόνο ο βουλευτής της αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Κουτσούκος. Είπε πάντως ότι θα κληθούν να παραστούν αύριο στη συνάντηση με τον Υπουργό και να πουν εάν θέλουν να συνεχιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: