Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Σχετικά με την Συνάντηση μας με τον ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

      Παρά το γεγονός ότι το Νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» παρέμενε επί πολλούς μήνες ακέφαλο, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν σημαντικές εκκρεμότητες, η πρώτη συνάντηση με τους εργαζόμενους του Σωματείου «Ιπποκράτης» αλλά και επιτροπή μελών του ιατρικού προσωπικού έγινε χθες το μεσημέρι σε καλό κλίμα. Είχε χαρακτήρα εθιμοτυπικής γνωριμίας όσο και ουσίας, με την καταγραφή σημαντικών προβλημάτων που χρονίζουν και επίλυση θεμάτων που απαιτούν άμεση συνεργασία.
      «Ηταν μια συνάντηση ανάγκης, δεν νοείται διοίκηση σε ένα τέτοιο χώρο αν δεν υπάρχει συνεργασία με τους εργαζόμενους, συμπεφωνημένη τακτική επαφή με βάση κοινούς στόχους που πρέπει όμως πρώτα να τεθούν, γεγονός που προϋποθέτει γνώση και αλληλοενημέρωση» ανέφερε χθες αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης στην «Π» ο κ. Σερεμέτης.
      Ο νέος διοικητής του νοσοκομείου ζήτησε μια μικρή πίστωση χρόνου, προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν το νοσοκομείο, συμφώνησε όμως με τους εργαζόμενους ότι προέχει να αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα το κτιριακό πρόβλημα και οι καθυστερήσεις στην παράδοση του ανακαινισμένου πολυώροφου κτιρίου, αλλά και το ζήτημα της υποστελέχωσης σε νοσηλευτικό, διοικητικό και ιατρικό προσωπικό.
      «Λύσεις δεν μπορεί να δοθούν από τη μια στιγμή στην άλλη και οι πιο κακές επιλογές που έχουμε να κάνουμε είναι να σχεδιάζουμε και να δίνουμε λύσεις στο πόδι. Πρέπει να δούμε ψύχραιμα κυρίως το πότε θα είναι έτοιμο το 7ώροφο κτίριο και πώς θα γίνει η διαδικασία της μεταστέγασης των κλινικών από το 409 και το Νοσημάτων Θώρακος» τόνισε ο κ. Σερεμέτης στην «Π», συμπληρώνοντας ότι «η μεταφορά των κλινικών θα σημάνει ένα γενικό νοικοκύρεμα στον "Αγιο Ανδρέα" με εξοικονόμηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων».
       Το Σωματείο «Ιπποκράτης» ζητά χρονοδιάγραμμα ενεργειών σε σχέση με την μεταστέγαση των κλινικών, ενώ από την πλευρά του ο νέος διοικητής επισήμανε ότι, αν δεν υπάρξει απάντηση σχετικά με την παράδοση του κτιρίου, δεν μπορεί να κατατεθεί κανενός είδους σχεδιασμός.
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: