Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΠΑΤΡΑ: Υποδέχθηκαν τον νέο διοικητή με ενα μακροσκελές υπόμνημα

        Με ένα μακροσκελές υπόμνημα στο οποίο αναφέρονται όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" αλλά και γενικότερα στον χώρο της υγείας, "υποδέχθηκε" το Σωματείο Εργαζομένων "Ιπποκράτης" τον νέο Διοικητή του Ιδρύματος Θεόδωρο Σερεμέτη. Μεταξύ άλλων στο υπόμνημα αναφέρονται τα εξής: " Όπως όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας και οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι σ΄ αυτά, έτσι και εμείς εδώ στο Νοσοκομείο ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑΣ, βιώνουμε μια ΣΚΛΗΡΗ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ, ίσως και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ πραγματικότητα.  Βιώνουμε την κυβερνητική πολιτική, που δυστυχώς έχει βάλλει στο στόχαστρο της, τα Δημόσια Νοσοκομεία και τους Εργαζόμενους σ΄ αυτά, παρ΄ ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε σ΄ αυτές τις περιόδους της κρίσης, όπου ολοένα και πιο πολλοί πολίτες προτιμούν τα Δημόσια Νοσοκομεία, να στηρίζει το σύστημα και να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ και ΙΣΟΤΙΜΑ σε όλους τους πολίτες τις υπηρεσίες του, αλλά και τους Εργαζόμενους ως ΑΡΙΣΤΕΡΗ που αρέσκεται να αυτοαποκαλείται.

     - Η Υποχρηματοδότηση του συστήματος, η Υποστελέχωση του και μια σειρά άλλα ανοικτά και εκκρεμή ζητήματα, όπως:
- Ο υπό διαμόρφωση ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ που θέλει και προωθεί την περαιτέρω συρρίκνωση των Νοσοκομειακών μονάδων, πιθανά και του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.
- Ο συνειδητά εγκαταλελειμμένος και εκκρεμής ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ του Νοσοκομείου, όπου αμφισβητούνται τμήματα και υπηρεσίες.
- Τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ, όπου η κυβέρνηση δεν δίνει την πρέπουσα σημασία, καθυστερώντας προκλητικά ίσως εσκεμμένα και μάλιστα επικίνδυνα την ολοκλήρωσή τους και τις απαραίτητες σχετικές επεκτάσεις.
- Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ΑΕΜΥ ΑΕ, της ανώνυμης εταιρείας που αντί της προεκλογικής κατάργησης της, απλά μετονομάστηκε και τέθηκε ήδη σε εφαρμογή.
- Και βεβαίως τα ζητήματα Διοίκησης και οργάνωσης του Νοσοκομείου, κλπ άλλα ζητήματα
Δημιουργούν ένα πολύ άσχημο και αρνητικό κλίμα στον χώρο μας. Δημιουργούν καταστάσεις ανασφάλειας στους Εργαζόμενους, αδυναμία πλήρους και σωστής λειτουργίας του Νοσοκομείου, με τραγικότατες συνέπειες και επιπτώσεις για τούς πολίτες και όχι μόνον".
       Παράλληλα αναφέρονται μία σειρά προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας", όπως:
- τα κτιριακά
- ο Οργανισμός του Νοσοκομείου
- τα περιουσιακά στοιχεία του νοσοκομείου
- το προσωπικό
- οι αργίες - νυκτές - υπερωρίες προσωπικού
- οι διοικητικές υπηρεσίες
- η νοσηλευτική υπηρεσία
- η τεχνική υπηρεσία
- τα εργαστήρια
- το φαρμακείο
- οι τραυματιοφορείς και το νεκροτομείο
- οι βοηθοί θαλάμων
- τα μαγειρεία και οι τραπεζοκόμοι
- το τμήμα οδηγών
- η ασφάλεια και οι θυρωροί
- το ωράριο
- οι στολές - παπούτσια του προσωπικού
- οι νοσηλευτικές ειδικότητες και η εκπαίδευση
- η υγιεινή και ασφάλεια όπως και τα μέτρα προστασίας
- το γραφείο ιματισμού
- τα πλυντήρια
- η καθαριότητα
- η λειτουργία σχολής αδελφών νοσοκόμων
- η λειτουργία κυλικείων
- η λειτουργία του νοσοκομείου.
       Καταλήγοντας ο "Ιπποκράτης" σημειώνει: "Σταθερή επιδίωξή μας είναι ή αντιμετώπιση, ή επίλυση των προβλημάτων του Νοσοκομείου και των Συναδέλφων Εργαζόμενων σ΄ αυτό, όλων των προαναφερομένων ζητημάτων, των προβλημάτων αυτού του ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ, πού δεν είναι και τα μοναδικά.
       Η εξειδίκευση και ή λεπτομερής ανάλυση όλων των παραπάνω και όχι μόνον προβλημάτων, αλλά και των εκάστοτε νέων προβλημάτων που θα παρουσιάζονται, θα επιδιώξουμε να γίνεται μέσα από ΣΥΧΝΕΣ-ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ και ανά ΤΑΚΤΑ χρονικά διαστήματα συναντήσεις μας, μαζί σας. Συναντήσεις ακόμη και με κλάδους και ειδικότητες Εργαζομένων που βιώνουν πολλά και σοβαρά προβλήματα, των οποίων η αντιμετώπιση είναι δική σας ευθύνη, αλλά και του Δ.Σ του Νοσοκομείου όπου θα επιδιώκουμε παραστάσεις και παρεμβάσεις μαζί με τους Εργαζόμενους.
      Ελπίζουμε λοιπόν να υπάρξουν ΦΕΡΕΓΓΥΕΣ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης, της επίλυσης των προβλημάτων του Νοσοκομείου, των Ασθενών αλλά και των Συναδέλφων Εργαζόμενων πού εκπροσωπούμε".
Αναδημοσίευση από DETE.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: