Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

To YΠOMNHMA του Σωματείου μας στον ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.

k Διοικητά
        Όπως όλα τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας μας και οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι σ΄ αυτά, έτσι και εμείς εδώ στο Νοσοκομείο ΑΓ.  ΑΝΔΡΕΑΣ, βιώνουμε μια ΣΚΛΗΡΗ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ, ίσως και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ πραγματικότητα.
        Βιώνουμε την κυβερνητική πολιτική, που δυστυχώς έχει βάλλει στο στόχαστρο της, τα Δημόσια Νοσοκομεία και τους Εργαζόμενους  σ΄ αυτά, παρ΄ ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε σ΄ αυτές τις περιόδους της κρίσης, όπου ολοένα και πιο πολλοί πολίτες προτιμούν τα Δημόσια Νοσοκομεία, να στηρίζει το σύστημα και να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ και ΙΣΟΤΙΜΑ σε όλους τους πολίτες τις υπηρεσίες του, αλλά και τους Εργαζόμενους ως ΑΡΙΣΤΕΡΗ που αρέσκεται να αυτοαποκαλείται..
        Η Υποχρηματοδότηση του συστήματος, η Υποστελέχωση του και μια σειρά άλλα ανοικτά και εκκρεμή ζητήματα, όπως:
Ø  Ο υπό διαμόρφωση ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ που θέλει και προωθεί  την περαιτέρω συρρίκνωση των Νοσοκομειακών μονάδων, πιθανά και του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ.
Ø  Ο συνειδητά εγκαταλελειμμένος και εκκρεμής ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ του Νοσοκομείου, όπου αμφισβητούνται τμήματα και υπηρεσίες.
Ø Τα ΚΤΙΡΙΑΚΑ, όπου η κυβέρνηση δεν δίνει την πρέπουσα σημασία, καθυστερώντας προκλητικά ίσως εσκεμμένα και μάλιστα επικίνδυνα την ολοκλήρωσή τους και τις απαραίτητες σχετικές επεκτάσεις.
Ø Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ της ΑΕΜΥ ΑΕ, της ανώνυμης εταιρείας που αντί της προεκλογικής κατάργησης της, απλά  μετονομάστηκε και τέθηκε ήδη σε εφαρμογή.
Ø Και βεβαίως τα ζητήματα Διοίκησης και οργάνωσης του Νοσοκομείου, κλπ άλλα ζητήματα    
Δημιουργούν ένα πολύ άσχημο και αρνητικό κλίμα στον χώρο μας. Δημιουργούν καταστάσεις ανασφάλειας στους Εργαζόμενους, αδυναμία πλήρους και σωστής λειτουργίας του  Νοσοκομείου,  με τραγικότατες συνέπειες και επιπτώσεις για τούς πολίτες και όχι μόνον.
      Οι Συνάδελφοι εργαζόμενοι καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με πάρα πολλά προβλήματα, με άσχημες συνθήκες δουλειάς, αντιμέτωποι με το στρες, το άγχος, την καταπίεση, την υπερ-εντατικοποίηση της δουλειάς, την εξουθενωτική εργασία όπου δεν μπορούν να πάρουν την άδειά τους και τα ρεπό τους, τα προβλήματα της Οικονομικής Κρίσης πού πλήττουν ιδιαίτερα εμάς τους χαμηλόμισθους Νοσοκομειακούς Υπαλλήλους και την ανελέητη λεηλασία των εισοδημάτων μας,  την αβεβαιότητα του νέου Οργανισμού, της επικείμενης κινητικότητας, των δυσμενέστερων αλλαγών στον Υγειονομικό χάρτη, του νέου συστήματος αξιολόγησης, των ορατών κυβερνητικών  επιδιώξεων για περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις  και γενικότερα  την ασκούμενη σκληρή αντεργατική και αντιυγειονομική κυβερνητική πολιτική.
         Τα προαναφερόμενα που δεν είναι και τα μόνα και που δυστυχώς διαλύουν το Κοινωνικό κράτος, οδηγούν τούς πολίτες στην πλήρη εξαθλίωση και τούς Εργαζόμενους σε μεσαιωνικές συνθήκες στα Εργασιακά και Κοινωνικά δικαιώματα τους, έχουν ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ, ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ και στον δικό μας χώρο.
      Μέρος αυτών των προβλημάτων, αυτών  που επιζητούν άμεσα σχετικές λύσεις, σας τα παραθέτουμε με το συγκεκριμένο αυτό πρώτο μας, προς εσάς  ΥΠΟΜΝΗΜΑ.
..................................................................................................................................................
Διαβάστε ολόκληρο αυτό το ΥΠΟΜΝΗΜΑ, κάνοπντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: