Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΑΔΕΔΥ: Όχι στις τρομοκρατικές απολύσεις Εργαζομένων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Όχι στις τρομοκρατικές απολύσεις εργαζομένων
       Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την εκδικητική και άνευ αιτιολόγησης απόλυση εργαζομένου στην καθαριότητα του Νοσοκομείου «Σωτηρία», στην οποία προέβη η εργολαβική εταιρεία «Αριάνθη», την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016.
       Καταγγέλλει, επίσης, τη στάση του Διοικητή του Νοσοκομείου, ο οποίος σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του με εκπροσώπους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., του Ε.Κ.Α. και του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, όπου του ζητήθηκε να παρέμβει στην εργολαβική εταιρεία για ανάκληση της απόλυσης, αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρέμβαση.
      Ο Διοικητής ισχυρίστηκε μάλιστα «αναρμόδιος» να παρέμβει στην εταιρεία, αποποιούμενος έτσι τον θεσμικό αλλά και τον πολιτικό του ρόλο, αφού ο ίδιος είναι τοποθετημένος από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.
      Με τη στάση αυτή, ο Διοικητής συγκαλύπτει την ασυδοσία και την τρομοκράτηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου από τον συγκεκριμένο εργολάβο. Οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, άραγε, τον καλύπτουν;
      Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.  επικοινώνησαν με τα γραφεία του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας από την πρώτη στιγμή της απόλυσης και ενημέρωσαν, ζητώντας ταυτόχρονα συνάντηση με τους Υπουργούς.
Από πλευράς του Υπουργείου τηρείται, μέχρι στιγμής, «σιγή ιχθύος».
      Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να παρέμβει ώστε να ανακληθεί η τρομοκρατική απόλυση του εργαζομένου.
       Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι ευθύνες για την ασυδοσία των εργολάβων θα βαρύνουν τους Υπουργούς και τα «μεγάλα λόγια» του  Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας για τον «πόλεμο κατά των εργολάβων που πίνουν το αίμα των εργαζομένων», όπως και οι δηλώσεις του Υπουργείου ότι «αποτελεί αμετάκλητη πολιτική επιλογή της Κυβέρνησης η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων» θα αποδειχθούν έπεα πτερόεντα.
       Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί άμεσα την εκδίωξη των εργολάβων από τα Νοσοκομεία, τη μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, την σύσταση οργανικών θέσεων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες και την κάλυψή τους με μόνιμο προσωπικό.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: