Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Νοσοκομείο Ρίου: Επιβεβαιώνει ο αν. Υπουργός Υγείας το ρεπορτάζ του Patranews για τον ερχομό του υπερσύγχρονου μηχανήματος ακτινοθεραπείας - "ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ

       Ενήμερος για το δημοσίευμα του Patranews.gr, σχετικά με τα ευχάριστα νέα για τον ερχομό του νέου υπερσύγχρονου μηχανήματος ακτινοθεραπείας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, είναι ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.
        Τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον ενημέρωσαν και τηλεφωνικώς, ρωτώντας τον δε για νεότερες πληροφορίες επί του θέματος, ενώ γιατροί της Αχαϊκής πρωτεύουσας, όπως ο Γρηγόρης Μαρκέτος, μεταξύ άλλων, κοινοποίησαν στα social media το κείμενο του Patranews, όπως και στη σελίδα του κ. Πολάκη, με τον ίδιο τον Υπουργό να επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ, λέγοντας πως οι προσλήψεις στο νοσοκομείο φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα.
       Το μηχάνημα ακτινοθεραπείας είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στο είδος του, ανάλογο του οποίου δεν υπάρχει σε πολλά ελληνικά νοσοκομεία, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως είναι δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Το ρεπορτάζ του Patranews.gr με ευχάριστα νέα για τον ερχομό και τη λειτουργία του νέου μηχανήματος ακτινοθεραπείας:
10/08/2016 ώρα 11.59 π.μ.
        Θετικά είναι τα νέα για το μηχάνημα ακτινοθεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, το οποίο θα εγκατασταθεί το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Patranews.gr, δίνοντας βαθιά ανάσα σε καρκινοπαθείς και ιατρικό προσωπικό.
       Το εν λόγω σύγχρονο μηχάνημα, δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θεωρείται ένα από καλύτερα στον τομέα του, ανάλογο του οποίου δεν υπάρχει σε πολλά ελληνικά νοσοκομεία. Δεν είχε εγκατασταθεί εδώ και πολλούς μήνες στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αφού δεν υπήρχε προσωπικό για τον χειρισμό του!
       Απαραίτητη συνθήκη για την αποστολή του από το ίδρυμα Νιάρχος, ήταν η εύρυθμη λειτουργία του, με το κατάλληλο και επαρκές ιατρικό προσωπικό.
       Σύμφωνα με την υποδιοικήτρια του νοσοκομείου, Ειρήνη Κωνσταντοπούλου, θεωρείται θέμα χρόνου η αποστολή και εγκατάσταση του μηχανήματος στο νοσοκομείο, αφού οι θέσεις των χειριστών του θα καλυφθούν, τόσο με νέες προσλήψεις, όσο και με εσωτερικές μετατοπίσεις.
        Η έλλειψη της λειτουργίας του μηχανήματος ακτινοθεραπείας ήταν φανερή, με τους καρκινοπαθείς να περιμένουν στη μακρά λίστα αναμονής ή να αναγκάζονται να ψάχνουν λύσεις σε νοσοκομεία της Αθήνας.
      «Το πρόβλημα θα είχε επιλυθεί νωρίτερα αν ήθελαν οι διοικήσεις του νοσοκομείου και το Υπουργείο. Έστω και με επικουρικό προσωπικό. Οι καταστάσεις αυτές είναι τριτοκοσμικές», τόνισε στο Patranews.gr ο Κώστας Πετρόπουλος, εκ μέρους της Δημοκρατικής Συνδικαλιστικής Πρωτοπορίας.
       «Ελπίζω το νερό να μπήκε στο αυλάκι και να τοποθετηθεί το μηχάνημα, αν και από τις προκηρύξεις δε διαφαίνεται κάτι τέτοιο για το Ρίο, εκτός εάν τοποθετήσουν το προσληφθέν επικουρικό προσωπικό σε άλλα πόστα και μόνιμους για το συγκεκριμένο μηχάνημα», συμπλήρωσε ο κ. Πετρόπουλος.
        «Οι παρεμβάσεις μας ως ΠΟΕΔΗΝ ελπίζω να έχουν αποτέλεσμα, αφού εμείς για ακόμη μια φορά αναδείξαμε το θέμα και πιέσαμε προς την επίλυσή του», υποστήριξε ο γνωστός συνδικαλιστής.
 Του Αλέξανδρου Κογκόλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: