Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΤΡΑ: "Λείπουν" 200 γιατροί από τα δυο μεγάλα νοσοκομεία

      Ως πορεία σωτηρίας του ΕΣΥ χαρακτηρίζει ο υγειονομικός κόσμος τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αχαϊα και σε όλη τη χώρα. Επιδιώκουν τη στελέχωση του συστήματος και την επαρκή χρηματοδότησή του καθώς σήμερα, σύμφωνα με τις περιγραφές τους, νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας είναι άδεια από υγειονομικό υλικό και φάρμακα.
       Μόνον στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας απαιτείται η πρόσληψη πλέον των 200 γιατρών για να καλυφθούν τα επείγοντα κενά, 353 νοσηλευτών και 123 ατόμων παραϊατρικού προσωπικού. Κι αυτά δεν είναι τα νούμερα που δίνουν οι συνδικαλιστές του χώρου αλλά έχουν καταγραφεί ως ανάγκες στην πρόταση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για το νέο υγειονομικό χάρτη.
      «Η χοάνη των αναγκών των νοσοκομείων δεν κλείνει με μετακινήσεις-βαπτίσεις σε «παν-γιατρούς». Αυταπόδεικτη είναι η επικινδυνότητα αυτών των ενεργειών και για τους γιατρούς που υφίστανται αυτή τη διαχείριση και -πιθανά- των ασθενών που δέχονται αλλότριες υπηρεσίες.
       Ούτε στήνεται Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με γιατρούς κατ' αποκοπή που σήμερα είναι στο ΠΕΔΥ, αύριο στο νοσοκομείο και την επομένη οπουδήποτε τους στείλουν. Ο επανασχεδιασμός των αναγκών και οι στοχευμένες και μαζικές προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα είναι η λύση που, όμως, προσκρούει στη μέγγενη των μνημονίων που πιστά υπηρετεί η Κυβέρνηση» υπογραμμίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας.
Αναδημοσίευση από Dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: