Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Καλάβρυτα: Με οδηγούς της πυροσβεστικής, του δήμου κι εθελοντές η προσωρινή λύση χρήσης ασθενοφόρου

         Ο διευθυντής του νοσοκομείου Καλαβρύτων, Λεωνίδας Βασιλόπουλος, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» για την προσωρινή λύση που βρέθηκε στο πρόβλημα του ασθενοφόρου, στα ορεινά του Νομού Αχαΐας. Έτσι, σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο, «Το πρόβλημα που έχουμε με τις διακομιδές στην περιοχή, είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει αναδειχτεί κατά καιρούς απ’ όλα τα μέσα ενημέρωσης.
       Το πρόβλημα ξεκινά από το 2014 με το πέρασμα των διακομιδών στο ΕΚΑΒ. Το ΕΚΑΒ, επειδή ο κανονισμός του  προβλέπει ότι πρέπει τα ασθενοφόρα να κινούνται με δύο οδηγούς – πλήρωμα ασθενοφόρου, δημιουργήθηκε πρόβλημα γιατί οι τέσσερις οδηγοί που είχαμε πήγαν στο ΕΚΑΒ και διατέθηκαν για την περιοχή μας, οι τέσσερις στην ουσία να γίνουν δύο γιατί δύο δουλεύουν ανά βάρδια.
       Αυτό δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή και άφησε ακάλυπτες τις περισσότερες βάρδιες την εβδομάδα. Από τις 21 που απαιτούνται καλύπτονται οι 10 και οι άλλες 11 είναι ακάλυπτες.
       Υπήρχαν περιστατικά που δεν αντιμετωπίστηκαν έγκυρα ή όπως θα πρέπει, να φτάσει γρήγορα το ασθενοφόρο. Έχουν γίνει ενέργειες από εμάς, απ’ την ΥΠΕ, από φορείς της πόλης. Δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα, ή μέχρι πριν από λίγες μέρες δεν είχε δοθεί η λύση που θα έπρεπε.
       Στα πλαίσια αυτού και προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, αν και δεν είναι δική μας αρμοδιότητα, μας είχε μείνει ένα ασθενοφόρο εδώ, δεν το είχε πάρει το ΕΚΑΒ και κάναμε εξοικονόμηση χρημάτων μέσα από τους λιγοστούς πόρους που έχουμε και το επισκευάσαμε.
       Εκμεταλλευόμενοι και το νόμο του ’16 που προβλέπει ότι οδηγοί της πυροσβεστικής ή του δήμου μπορούν με ταχύρυθμη εκπαίδευση να οδηγούν ασθενοφόρα, ήρθαμε σε επαφή με το δήμο, τις επόμενες μέρες θα γίνει αυτή η εκπαίδευση, ομοίως με την πυροσβεστική. Συγχρόνως έχουμε και δύο εθελοντές.
       Αυτό είναι ένα βήμα μπροστά, δεν είναι οριστική λύση. Η οριστική λύση θα έρθει βεβαίως με την πρόσληψη οδηγών στο ΕΚΑΒ και την πλήρη κάλυψη των βαρδιών. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που κάναμε σε συνεργασία με την ΥΠΕ, εξασφαλίζει το να μεταφερθεί ασθενής απ’ τον τόπο του ατυχήματος στο νοσοκομείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: