Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Μηνυτήρια αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ στον Εισαγγελέα Ζακύνθου.

        Στη Ζάκυνθο βρέθηκε την Δευτέρα 10/10/16  κλιμάκιο συνδικαλιστών της ΠΕΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ με σκοπό να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για τη Διοικητή του νοσοκομείου και τον τρόπο που έχει αντιμετωπίσει υπόθεση υπαλλήλου και συγκεκριμένα το Διευθυντή της νοσηλευτικής υπηρεσίας.  
          Το κλιμάκιο αποτελούσαν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο Γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ Βασίλης Μιχαλόπουλος και ο Γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Πετρόπουλος.
poedin_katagelia          Σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε πως κατέθεσε αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου προκειμένου να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες που υπάρχουν στη νυν Διοικήτρια του Νοσοκομείου και στο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και στον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου και το πρώην Διοικητικό Συμβούλιο.
          «Από την ενέργειά τους να μην απομακρύνουν το Διευθυντή της Νοσηλευτικής υπηρεσίας υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής και κινδυνεύει η ζωή των ασθενών. Οι υποθέσεις του Διευθυντή της Νοσηλευτικής υπηρεσίας εξετάζονται στη δικαιοσύνη και αφορούν τη συμπεριφορά του μετά από καταγγελίες εργαζομένων. Ταυτόχρονα είναι σαφές και προκύπτει από μαρτυρίες και έρευνα που έχει διεξάγει η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ότι εργαζόταν σε ιδιωτικό ιατρείο που είναι ασύμβατο με την υπαλληλική του ιδιότητα και δεν προάγει το δημόσιο συμφέρον. Βλέπουμε ότι εδώ υπάρχει μία σκοπιμότητα να κωλυσιεργεί η διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου καθότι ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας μαζί με το νομικό σύμβουλο της 6ης ΥΠΕ έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και η Διοικήτρια του νοσοκομείου θα έπρεπε να είχε προχωρήσει στην αποπομπή του. Εμείς θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να επαναφέρουμε το χαμόγελο στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών» είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ο οποίος συμπλήρωσε πως υπάρχουν καταγγελίες για τη συμπεριφορά του υπαλλήλου που εξετάζει η Δικαιοσύνη και δεν θέλει να προκαταλάβει την έρευνα που κάνει.
«Αυτό δεν θα μείνει στα όρια της Ζακύνθου και από αύριο θα γίνει κεντρικό θέμα σε όλη την Ελλάδα» είπε ακόμα ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
«Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ έχει ζητήσει την πειθαρχική δίωξη του υπαλλήλου και ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας λέει πως για να ασκήσει κάποιος ιδιωτικό έργο χρειάζεται άδεια από το Υπηρεσιακό συμβούλιο του Νοσοκομείου, η οποία έχει περιοριοσμό για μη ανταγωνιστική δουλειά με αυτή που ήδη γίνεται. Ο υπάλληλος δεν είχε πάρει τέτοια άδεια ούτε θα μπορούσε να πάρει» ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.
Μία ακόμα πληροφορία που έδωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είναι πως αν η Διοικητής του νοσοκομείου εφαρμόσει το νόμο, τότε μπορεί να ανακληθεί η αναφορά προς τον Εισαγγελέα.
Η Αναφορά προς τον κ. Εισαγγελέα Ζακύνθου
Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις τόσο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. όσο και του διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου αρνείται να καθαιρέσει από τα καθήκοντά του τον Δ/ντη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας παρά του ότι:
1. Ο συγκεκριμένος διευθυντής έχει παραπεμφθεί πειθαρχικά στα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα. Υποθέσεις που έχουν σχέση με καταγγελίες για τη συμπεριφορά του εξετάζονται ήδη από τη δικαιοσύνη μετά από καταθέσεις εργαζομένων.
2. Παρέχει υπηρεσίες στο ιδιωτικό τουριστικό πολυιατρείο ιατρικά κέντρα (υπηρεσίες ανταγωνιστικές του Νοσοκομείου) παραβαίνοντας το ‘’δημόσιο συμφέρον’’. Μάλιστα χωρίς καν την έγκριση του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου (Ν. 3528/2007, άρθρο 51).
3. Με τις πράξεις και τις ενέργειές του έχει διαταραχθεί η εργασιακή ειρήνη στο Νοσοκομείο η οποία είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία του.
Επαναλαμβάνουμε ότι ο άμεσος προϊστάμενος της διοικήτριας του Γ.Ν. Ζακύνθου, διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια με συνέχεις παρεμβάσεις του προκειμένου να καθαιρεθεί ο Δ/ντης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας. Παρά ταύτα η διοικήτρια αρνείται πεισματικά να το πράξει.
Για το ζήτημα γνωρίζουμε ότι έχει ασχοληθεί και έχει γνωμοδοτήσει σχετικά ο νομικός σύμβουλος της 6ης Υ.ΠΕ.
Επειδή με τη στάση τους υποβαθμίζονται οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, για τους λόγους αυτούς ζητάμε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.
Α) Της νυν διοικήτριας του Γ.Ν. Ζακύνθου.
Β) Του νυν Δ.Σ. του Γ.Ν. Ζακύνθου.
Γ) Του πρώην διοικητή του Γ.Ν. Ζακύνθου.
Δ) Του πρώην Δ.Σ. του Γ.Ν. Ζακύνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: