Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Φόβοι για κλείσιμο του ψυχιατρικού νοσοκομείου της Τρίπολης- Η ανακοίνωση των εργαζομένων

          Kραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο ψυχιατρικό νοσοκομείο της Τρίπολης. Διαβάστε την ανακοίνωση τους. Έκλεισε και το Ε1.
      Η πρόθεση έγινε πραγματικότητα. Παρασκευή μεσημέρι, όπως τότε με την αφαίρεση των εσωτερικών πορτών των Οξέων τμημάτων. Παλιές τακτικές αιφνιδιαστικές, αποτελεσματικές που μας πιάνουν στον ύπνο (ξέρει από αυτά τόσα χρόνια στο κουρμπέτι). Επιτέλους, προσπάθειες τεσσάρων ετών, αυτά τα Ε1 και Ε2, στο στομάχι τους κάθονταν. Οι δικαιολογίες πολλές.
- Δεν είχαν ΦΕΚ σύστασης (λειτουργούσαν όμως 20 και πλέον χρόνια).
- Αποκομμένα απο το κεντρικό κτίριο του ΨΝΤ, μέσα στο δάσος.
- Εφαρμόζεται η τομεοποίηση Αρκαδία -Λακωνία -Αργολίδα.
- Πολλές οι εισαγωγές -μείναμε λίγοι – χιλιάδες τα ρεπό – εξουθενωμένο προσωπικό.
Δεν μπορούμε να τα υποστηρίξουμε.
      Παρόλο που στα Ψυχιατρεία και στις ψυχιατρικές κλινικές της Αττικής το ράντζο πηγαίνει και έρχεται (στην πλάτη το φέρουν οι ασθενείς), εμείς εδώ έχουμε την πολυτέλεια να κρατάμε 45 κλίνες κλειστές! Εκεί υπήρχε αρκετό υγειονομικό προσωπικό; Δεν υπήρχαν αποχωρήσεις; Είχαν γίνει προσλήψεις;
     Όλα λοιπόν τα περιστατικά στα τμήματα Οξέων, χρόνιοι -νεοχρόνιοι – νέες εισαγωγές. <<ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει>>. Το εγκρίνει και η νέα ψυχιατρική. Τι τις θέλουμε τις διαβαθμίσεις στο παλιό ψυχιατρείο; Ενώ στον καινούριο Ψυχιατρικό τομέα του ΓΠΝΤ από όλα θα έχει ο μπαξές.
     Και οι κλίνες θα είναι λιγότερες και ράντζα δεν θα υπάρχουν όπως τώρα που χρησιμοποιούνται κλίνες των δωματίων περιορισμού, και θα εφαρμοστούν όλα τύπις.!
 24ωρη λειτουργία εξωτερικών ιατρείων, μονάδα βραχείας, τμήμα ενδιάμεσης νοσηλείας, τμήμα Οξέων. Αλλά ψεύτρα η μάνα, δεν είχε προβλεφθεί στη μελέτη κατασκευής 20 χρόνια πριν τμήμα οξέων ακούσιων εισαγωγών. Γεγονός που είχε επισημανθεί κατά την μεγαλειώδη τελετή θεμελίωσης του κτηρίου το 2013. Όμως 12 εκατομμύρια ευρώ δαπανήθηκαν εν μέσω οικονομικής κρίσης, πρέπει να λειτουργήσει.
         Μην ανησυχείτε, θα το φτιάξουμε, θα το μπαλώσουμε, γιατί φωνάζετε, δεν είστε υπέρ της
ψυχιατρικής μεταρρύθμισης; Ασυλοποιηθήκατε. Θα κάνουμε αλλαγή χρήσης. Μικρό- μεγαλοπαρεμβάσεις, ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό δεν μας είπαν. Αιωρείται. Θα είναι όλα
ρόδινα, όλα θα δουλεύουν ρολόι, Θα είστε κοντά, θα έρχεστε και με τα πόδια. Τώρα, αν έχουμε
και 5-6 ατυχήματα πάμε και καμιά δεκαριά φορές στον εισαγγελέα ως κατηγορούμενοι...το ξέρατε ότι αυτά συμβαίνουν με τους ψυχικά ασθενείς, δεν έχετε μπει δα και πολλοί στη φυλακή.
Θα κάνουμε τα πικρά γλυκά και θα πάμε, θα το βαπτίσουν από ακατάλληλο σε κατάλληλο και θα μετεγκατασταθούμε. Μην είστε αρνητικοί! Εργαστήρια – υφαντικής, κηροπλαστικής, ανθοδετικής, αγγειοπλαστικής, κοπτικής ραπτικής, ξυλογλυπτικής κ.α.-
Αγροτική και κτηνοτροφική μονάδα Οχήματα -λεωφορεία, φορτηγά, τρακτέρ- άραγε τι θα απογίνουν όλα αυτά;
        Θα καταγραφούν τα πάγια υλικά, θα δούμε τι θα μεταφέρουμε, τι θα δωρίσουμε σε άλλες υπηρεσίες και εν ανάγκη τι θα πουλήσουμε να έχουμε και κέρδος. Όλα τα οργανώνουμε! Για
επαναλειτουργία κουβέντα.
       Οι μάγειροι του ΨΝΤ συνταξιοδοτούνται, τα μαγειρεία μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο, ορισμένοι τρίβουν τα χέρια τους. <<Σου έχω εμπιστοσύνη, θα το διεκπεραιώσεις>>. Με τη μορφή προτάσεων που έγιναν αποφάσεις χωρίς ημερήσιες, για να μην αναλάβει επίσημα κανείς την ευθύνη. Τραπεζοκόμες και καθαρίστριες έγινα σε μια ημέρα μάγειροι, να παρασκευάζουν 40 μερίδες φαγητού ημερησίως, σε χώρους και κουζίνες που μέχρι χθες λειτουργούσαν σαν τραπεζαρίες. Με ασθενείς υπερήλικες με πολλά παθολογικά προβλήματα ανήμπορους να βοηθήσουν στην παρασκευή του φαγητού. Το νοσηλευτικό προσωπικό να υποχρεούται να φορέσει το σκούφο του μάγειρα, όταν απουσιάζουν <<οι μαγείρισσες>> με ρεπό και άδεια (στους ξενώνες είναι μόνιμοι μάγειρες οι νοσοκόμοι και οι νοσοκόμες).
Κάθε αρχή και δύσκολη, κάντε υπομονή βάλτε όλοι ένα χεράκι. Αλλιώς στο Παναρκαδικό, έτσι άπλα, εκβιαστικά θυμίζει καθεστωτικά.
     Απογευματινός οδηγός δεν υπάρχει κάποιοι δεν φρόντισαν έγκαιρα εντέχνως. Και αυτό το
σωματείο όλο κριτική ασκεί, δεν κάνει και τίποτα. Αλλά ναι, δεν μας χρειάζεται αφού σε λίγο θα μεταφερθούμε και θα πηγαίνουμε με τα πόδια.
      Και οι τραυματιοφορείς τι διαμαρτύρονται, είστε μειοψηφία δύο-τρείς. Ανώτεροί σας, αποφάσισαν να σας καταργήσουν το νυχτερινό ωράριο. Ένα νυχτερινό την εβδομάδα άντε ένα
στις 15 ημέρες και πολύ σας είναι. Δεν χρειάζεστε την νύχτα, δεν καλύπτετε ανάγκες της υπηρεσίας. Κοστίζουν οι υπερωρίες σας και επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου.
Τι κι αν άλλες ειδικότητες λαμβάνουν υπερωρίες ενώ δεν θα έπρεπε. Αν είστε καλά παιδιά, όταν
έρθετε στον Ψυχιατρικό Τομέα του ΓΠΝΤ τότε πιθανόν να καλύπτετε ανάγκες και δίπλα στο
Γενικό και τότε θα κάνετε νύχτες, θέλετε δεν θέλετε.
     Επικίνδυνες αποστολές- διακομιδές που παρ΄ολίγον να στοιχίσουν τις ζωές ασθενών και συνοδών λόγω προβλημάτων του οχήματος, αλλά ποιος νοιάζεται. Τσάτρα-πάτρα να αδειάσει το Ψυχιατρείο από ασθενείς με προχειρότητα, ασυνεννοησία.
      Για το λοιπό προσωπικό τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο για αυτούς που είναι φρόνιμοι και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.
      Όλα τα παραπάνω μέσα σε δυο μήνες ποιος ή ποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη; Σωστά ή λάθη;
Εσείς θα το κρίνετε. Όλα προφορικά- δοκιμαστικά. Κάθε πέρσι και καλύτερα κάθε φέτος και
χειρότερα. Αρκεί να γίνεται η δουλειά μας, κάποιοι να παράγουν έργο και να παίρνουν εύσημα.
Επαγγελματίες της Υγείας.
Είτε γιατί τους διόρισε το ΑΣΕΠ, όλα έγιναν αξιοκρατικά, είχαν τα καλύτερα βιογραφικά. Λίγοι θα έλεγαν<<μάπα το καρπούζι>>.
Είτε γιατί το μαγαζί είναι καινούριο, γωνία, ουρά οι πελάτες φαρδαίνουν οι τσέπες. <<Βάλανε το λύκο να φυλάξει τα πρόβατα>>.
   Είτε γιατί διατηρούν θέσεις κλειδιά, δυσαρεστούν και ευνοούν αυτούς που θα έχουν οφέλη. Το κουστουμάκι, το ταγεράκι το κυριλέ που σέρνεται και χειροκροτεί <<άξιος άξιος>>.
Αργήσανε αλλά βάλανε το νερό στο αυλάκι.
ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ.
      Συνάδελφοι,<<ο σώζων ευατόν σωθήτω>>, τους ασθενείς ποιος θα τους σώσει.
Συμπολίτες, με τη φόρα που έχουν πάρει το νου σας μην κλείσουν  και το Παναρκαδικό.
κλείσουν και το Παναρκαδικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: