Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΑΔΕΔΥ: Ενημερωτική Εγκύκλιος για την πραγματοποίηση του Καταστατικού – Οργανωτικού Συνεδρίου και 36ου Εκλογοαπολογοστικού.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ – ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ 36ου ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
       Όπως είναι ήδη γνωστό, στις 29 Νοεμβρίου 2016 πρόκειται να πραγματοποιηθεί το (Έκτακτο) Καταστατικό – Οργανωτικό Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και στις 30 Νοεμβρίου, 1 και 2 Δεκεμβρίου 2016 το 36ο (Τακτικό) Εκλογο-Απολογιστικό Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Novotel (Μιχ. Βόδα 4-6).
      Αναφορικά με τα θέματα προκήρυξης-σύγκλησης, αρμοδιοτήτων και διαδικασιών των δύο Συνεδρίων παραπέμπουμε στα άρθρα 29 («Διαδικασία Συνεδρίων»), 30 («Τακτικά Συνέδρια») και 31 («Έκτακτα Συνέδρια») του Καταστατικού της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ενώ ειδικότερα και με σκοπό την έγκαιρη προετοιμασία και έγκυρη συμμετοχή στις διαδικασίες των δύο Συνεδρίων, υπογραμμίζεται το άρθρο 28 («Συγκρότηση Συνεδρίων») του Καταστατικού της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και πιο συγκεκριμένα τα εξής σημεία:
α.- Το Συνέδριο συγκροτείται από αιρετούς αντιπροσώπους των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που έχουν εκλεγεί με το σύστημα της απλής αναλογικής (όπως αυτή τουλάχιστον καθιερώνεται με το Ν. 1264/82).
β.- Ο αριθμός των αντιπροσώπων κάθε Οργάνωσης εξαρτάται από τον αριθμό των φυσικών μελών που ψήφισαν στις αρχαιρεσίες των Πρωτοβάθμιων Σωματείων (σ.σ. για κάθε 375 ψηφίσαντα μέλη Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων – Μελών της αντίστοιχης Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης – Μέλους της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκλέγεται ένας αντιπρόσωπος. Όταν το υπόλοιπο είναι μεγαλύτερο από το 50% του 375, δηλ. 188 και άνω, εκλέγεται ένας (1) ακόμη σύνεδρος).
γ.- Για τη νομιμοποίηση και τη συμμετοχή των αντιπροσώπων στο Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτείται να κατατεθούν στην Επιτροπή Πιστοποίησης πριν την έναρξη του Συνεδρίου όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά στοιχεία (αντίγραφα των πρακτικών των εκλογών της Δευτεροβάθμιας Οργάνωσης και των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων – Μελών της, καθώς και οι καταστάσεις ψηφισάντων).
Ένα (1) τουλάχιστον μήνα πριν την έναρξη του Συνεδρίου γίνεται και η οικονομική τακτοποίηση των Οργανώσεων – Μελών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Σύμφωνα με το Καταστατικό της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ταμειακά τακτοποιημένη θεωρείται η Οργάνωση – μέλος που δεν οφείλει συνδρομές πλέον των έξι (6) μηνών. Ως εκ τούτου οι Ομοσπονδίες μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα πρέπει ένα τουλάχιστον μήνα πριν την έναρξη του Συνεδρίου να έχουν τακτοποιήσει έως και το πρώτο εξάμηνο του 2016.
δ.- Παραίτηση αντιπροσώπου γίνεται προς το Συνέδριο, που τον αντικαθιστά ταυτόχρονα με τον αμέσως επόμενο του συνδυασμού.
ε.- Κάθε σύνεδρος έχει δικαίωμα λόγου, μίας ψήφου, καθώς και δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται στα Όργανα αυτοπροσώπως.
στ.- Στο Συνέδριο συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου και τα μέλη του απερχόμενου Γενικού Συμβουλίου, έστω κι αν δεν έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι.
Σύμφωνα με Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. της 11ης Οκτωβρίου 2016, στα επικείμενα Συνέδρια (Οργανωτικό – Καταστατικό και την πρώτη μέρα του Εκλογο-Απολογιστικού Συνεδρίου) θα συμμετάσχουν με δικαίωμα λόγου και οι -μη εκλεγμένοι ως σύνεδροι- Πρόεδροι των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Θα ακολουθήσει νεότερη Εγκύκλιος σχετικά με την κάλυψη των εξόδων των συμμετεχόντων στα δύο Συνέδρια.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: