Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ για την ΑΥΡΙΑΝΗ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΕΝΑΝΤΙΑ στο 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ  του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ.

για την 24ΩΡΗ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
       Όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, έτσι και οι Εργαζόμενοι στον Δημόσιο τομέα, συνεπώς και εμείς οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ΒΙΩΝΟΥΜΕ μια ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Βιώνουμε την συνέχιση και τις συνέπειες της παρατεταμένης πλέον κρίσης, των αλλεπάλληλων μνημονίων και το χειρότερο την προκλητική στάση των κυβερνώντων που υποτιμούν την νοημοσύνη μας:
§  Τόσο με την προπαγάνδα για το περιτύλιγμα των μέτρων, τα ¨αντίμετρα¨ που αρέσκονται να λένε, όπως έκαναν και το 2015 με το ¨παράλληλο πρόγραμμα¨, απέναντι στα τότε όπως και σήμερα σκληρά μέτρα.
§  όσο και με τα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ λεγόμενά τους, για την απαράδεκτη και προκλητική κυβερνητική πολιτική που ασκούν και την πρακτική τους, που αντί να σκίσουν τα μνημόνια, όπως προεκλογικά έλεγαν και που αντί να τα καταργήσουν με ένα νόμο και ένα άρθρο από την πρώτη κιόλας ημέρα της θητείας τους, γιατί είχαν έτοιμο το άλλο πρόγραμμα, το σχέδιο εξόδου από την κρίση και τις λύσεις, όπως διαβεβαίωναν τον Ελληνικό λαό, έφθασαν δυστυχώς στο σημείο, αφού εξαπάτησαν με συνεχείς και κατ΄ επανάληψιν κοροϊδίες και ψέματα, τον Ελληνικό λαό, να υπογράψουν στα δύο χρόνια της κυβερνητικής τους θητείας, δύο νέα μνημόνια, τα οποία έκαναν δυστυχώς  συνολικά 4.
      Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο καλύτερος και ο πιο υποτακτικός εταίρος των Ευρωπαίων συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών τους, μετά τον ενταφιασμό της ελπίδας που απλόχερα σκόρπισαν στον Ελληνικό λαό, έρχεται σήμερα με νέα δέσμη 140 και πλέον μέτρων, ύψους 4,6 δις:
-  Να μειώσει περαιτέρω τα εισοδήματά μας, με την νέα φοροληστεία και όχι μόνον.
- Να μειώσει περαιτέρω τις Συντάξεις που τις μετατρέπει σε φιλοδωρήματα και χαρτζιλίκια.
- Να ξεπουλήσει ότι έχει απομείνει από τον Δημόσιο και Κρατικό πλούτο της χώρας μας σε απαράδεκτες και εξευτελιστικές τιμές. 
- και το χειρότερο να ξεθεμελιώσει ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις μας.
και όλα αυτά με μόνο  αντάλλαγμα   την παραμονή της στην εξουσία.
        Απέναντι λοιπόν σ΄ αυτήν την πολιτική, αυτήν την κοροϊδία, την υποτίμηση της νοημοσύνης μας και ιδιαιτέρως της εξαπάτησής μας, δεν έχουμε τίποτε άλλο να πράξουμε, από το να ακολουθήσουμε τον δρόμο του ΑΓΩΝΑ και να εντείνουμε τις προσπάθειες της συνεχούς ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, εναντιώμενοι με όλες μας τις δυνάμεις και με οποιοδήποτε τρόπο, απέναντι σ΄ αυτές τις πολιτικές.
     Έτσι λοιπόν ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ, στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 17ης του ΜΑΗ, που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ, καλώντας παράλληλα όλους τούς Συναδέλφους μας, που πέρα από τα προαναφερόμενα  βιώνουν   καθημερινά  και  με   έντονα  χαρακτηριστικά:
-     Την ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ και την ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ του Νοσοκομείου μας και την καθημερινή αποδυνάμωσή μας με μετακινήσεις προς την 6η Υ.Πε και όχι μόνον. 
 -  Τα ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΑ και ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ προβλήματα του Νοσοκομείου.
- Την μη αντιμετώπιση των προβλημάτων μας και τον έντονο και εμφανή προκλητικό διαχωρισμό τους από την Διοίκηση και την εμπαθή αντιμετώπιση των οργάνων Εκπροσώπησής τους από τον Διοικητή.
  Να   ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ   ΟΛΟΙ  k΄ ΟΛΕΣ με ΟΛΕΣ  τους  τις  δυνάμεις:
-   Τόσο στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΙΟΥ 2017. 
Όσο και στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του Ε.Κ.Π και του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, στις 10:30 το πρωί, μπροστά από το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ.
Διεκδικώντας:
-  Να ακυρωθεί και να μην ψηφιστεί, από τη Βουλή, το 4ο μνημόνιο.
-Την κατάργηση όλων των μνημονιακών Νόμων που έχουν ψηφιστεί από το 2010 μέχρι σήμερα.
- Αξιοπρεπείς Μισθούς και Συντάξεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών και επαρκή χρηματοδότηση σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία και σε όλες τις Κοινωνικές Υπηρεσίες με κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
- Να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή και τη μείωση του αφορολόγητου.
-  Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου και την επαναφορά στο Δημόσιο των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, των αεροδρομίων, των λιμανιών και όλων των υποδομών της χώρας.
- Την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ.
-   Διαγραφή του χρέους. 
και βεβαίως βροντοφωνάζοντας
·        ΟΧΙ ΣΤΟ 4Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ
·        ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
·        ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
·    ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ                 
                               Δ.Σ  ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ¨ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ¨
                                     …………………………………..

Διαβάστε την σχετική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ της ΑΔΕΔΥ, στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://somippok.blogspot.gr/2017/05/24-17-2017_11.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: