Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Προαπαιτούμενα 4ου μνημονίου: Στα χέρια των «αρπαχτικών» του κεφαλαίου δάνεια και διαχείριση ακινήτων

           Σύμφωνα με τα 140 προαπαιτούμενα του προσχέδιου της συμφωνίας – 4ου μνημονίου κυβέρνησης και δανειστών, πλέον, ακόμη και τα εξυπηρετούμενα δάνεια θα πάρουν στα χέρια τους τα «funds», με αποτέλεσμα δανειολήπτες και ακίνητα να βρίσκονται στις «ορέξεις» τους, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα προστατέψει την α’ κατοικία και τους πολίτες. Με βάση το προαπαιτούμενο Ν.54 (βλέπε παρακάτω το συνημμένο), τώρα, οι λεγόμενες εταιρείες διαχείρισης δανείων θα μπορούν να πάρουν και να διαχειριστούν και τα ακίνητα. Δηλ., με το που θα βγαίνει «στο σφυρί» ένα ακίνητο, θα μπορούν να τα παίρνουν οι ίδιες και να τα διαχειρίζονται, είτε να τα πωλούν, είτε να τα ενοικιάζουν κτλ.
proapaitoumena-mnimonio5-daneia
Να σημειωθεί πως μια ανάλογη πρακτική στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι εταιρείες αυτές, μέσω της διαχείρισης ακινήτων, εκμεταλλεύθηκαν υπέρ το δέον την «ευκαιρία» για την αύξηση της κερδοφορίας τους: πετούσαν τους πολίτες έξω, έπαιρναν τα σπίτια, ανέβαζαν τις μισθωτικές αξίες, και έβγαζαν και βγάζουν υπερκέρδη.
Υπενθυμίζεται πως πράσινα δάνεια δημόσιων υπαλλήλων έχει καταγγελθεί πως έχει πωλήσει ήδη το Παρακαταθηκών & Δανείων, κάτι όμως που το ίδιο αρνείται.
Υπενθυμίζεται πως ο Ν.4389/2016 που ψηφίσθηκε πέρυσι τον Μάιο άνοιξε την «κερκόπορτα» για τις αγοροπωλησίες όχι μόνο κόκκινων δανείων, αλλά και κανονικά εξυπηρετούμενων, των πράσινων δηλαδή.

ΕΔΩ η λίστα με τα 140 προαπαιτούμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: