Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ: Πολλά Νοσοκομεία και όλα τα Κέντρα Υγείας χωρίς καθόλου φύλαξη

Τα Νοσοκομεία φυλάσσονται από τέσσερις κατηγορίες υπαλλήλων.
1. Ειδικό Προσωπικό Ασφαλείας του Ν.1339/83 που προσλαμβάνεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και διατίθονται στα Νοσοκομεία σε οργανικές θέσεις.
2. ΔΕ Προσωπικό Ασφαλείας που παρακολούθησαν σεμινάρια στην Ελληνική Αστυνομία
Οι δύο κατηγορίες του προσωπικού αυτού είναι ελάχιστοι στα Νοσοκομεία (περίπου 400)
3. Προσωπικό φύλαξης μέσω ιδιωτικών εταιρειών (εργολάβοι) που δεν τηρούν τις συμβατικές υποχρεώσεις. Φέρνουν λιγότερους security από ότι προβλέπουν οι συμβάσεις που υπογράφουν με τα Νοσοκομεία
4. Προσωπικό φύλαξης που βρίσκεται σε διαδικασία πρόσληψης από τα Νοσοκομεία, με συμβάσεις εργασίας.
Η φύλαξη στα Νοσοκομεία είναι πλημμελής, επειδή μειώθηκαν οι κωδικοί των προϋπολογισμών τους, κατά 50% τα τελευταία 7 χρόνια. Πολλά Νοσοκομεία δεν έχουν καθόλου φύλαξη. Σε όλα τα Κέντρα Υγείας δεν υπάρχει καμία φύλαξη.
Τα περισσότερα μάλιστα βρίσκονται έξω από τα χωριά ή τις πόλεις και είναι εύκολο να κλαπούν.
Πολλά Κέντρα Υγείας, κλείνουν το μεσημέρι λόγω έλλειψης Ιατρών και Προσωπικού (Πρέβεζα, Ηλεία, Καρπενήσι, Ιτέα κ.α.). Εδώ μπορούν οι κλέφτες με φορτηγό να το σηκώσουν όλο. Μέσα στα Κέντρα Υγείας υπάρχουν ολοκαίνουργια Ιατρικά μηχανήματα, που δεν έχουν λειτουργήσει ποτέ λόγω έλλειψης προσωπικού. Οδοντιατρικά, Ακτινολογικά, Μικροβιολογικά ιατρικά μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ. Εντελώς καινούργια και αφύλακτα. Μπορούν με φορτηγά και μπουλντόζες να τα σηκώσουν όλα χωρίς να τους πάρει κανείς χαμπάρι.
Τα Νοσοκομεία διαθέτουν μηδενικό μπάτζετ για τεχνική υποστήριξη. Οι κωδικοί των προϋπολογισμών για την συντήρηση, ανανέωση της υλικοτεχνικής υποδομής είναι ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ. Οι κλειδαριές είναι της πλάκας και ανοίγουν με όλα τα κλειδιά. Χαλάνε οι πόρτες και τοποθετούνται λουκέτα των 2 ευρώ για να κλειδώνουν μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ. Τα Ιατρικά μηχανήματα που εκλάπησαν δεν θα αντικατασταθούν, επειδή τα Νοσοκομεία δεν έχουν χρήματα. Η ταλαιπωρία των πολιτών θα μεγαλώσει. Η οδός που θα στραφούν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων για αντικατάσταση των μηχανημάτων είναι γνωστή. Σε Ιδρύματα για δωρεές ή στη φιλανθρωπία. Δεν γίνεται όμως έτσι Δημόσια Υγεία.
Οι καταγραφές συμβάντων από επικίνδυνα στοιχεία ή κλέφτες είναι καθημερινές.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ
................................................................................................................................................................
   Διαβάστε ολόκληρη την σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια: